25 Mayıs 2020 15:48

Ape Musa 100, Yeni Yaşam 2 yaşında

Yeni Yaşam gazetesi yayın hayatında 2. yılı geride bıraktı. Kürt gazeteci Musa Anter ise 100 yaşında. Yeni Yaşam ve Anter için sosyal medyada kutlama mesajları paylaşıldı.


Yeni Yaşam'ın 25 Mayıs 2020 tarihli nüshası

Paylaş

Yeni Yaşam gazetesi yayın hayatında 2. yılını geride bırakırken, 1992’de Diyarbakır’da öldürülen Musa Anter’de 100 yaşına girdi.

Özgür Basın geleneğinden gelen Yeni Yaşam gazetesi internet sitesinde yaptığı haberinde “İki yıl dönümünü birlikte kutluyoruz. Birbirinde ayrılmaz iki yıl dönümü. Bir Kürt Bilgesi Musa Anter’in yüzüncü yaşı, diğeri özgür basının bir devamı olan gazetemiz/gazeteniz Yeni Yaşam’ın ikinci yaşı. Elbetteki birçok nedenden dolayı bu yıl dönümleri buruk kutluyoruz. Alçakça bir saldırı neden ile Musa Anter aramızda değil, birçok gazeteci arkadaşımız cezaevinde. Üstelik Genel Yayın Yönetmenimiz Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürümüz Aydın Keser sözde bir gerekçe ile tutuklu bulunuyor. Halkın haber alma hakkı için mücadelemiz sürüyor. İşte böyle kutluyoruz iki yaş günümüzü” mesajı paylaşıldı.

Yeni Yaşam gazetesi ayrıca sosyal medya hesaplarından gazetecilerin, sendikacıların, siyasilerin, yazarların görüşlerini paylaştı.

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat: Ape Musa’nın torunlarının büyük meşakatlerle var ettiği Yeni Yaşam gazetesi bugün 3 yaşına girdi. Onları kutlarken bu vesileyle cezaevindeki Ferhat’a Aydın’a, Nedim’e ve onların şahsında hapisteki tüm meslektaşlarımıza da selam göndermek istiyorum.

Gazeteci Mehveş Evin: Son yıllarda Kürt basınına yönelik, gazetecilere yönelik, kürt yayınlarına yönelik baskılara rağmen Yeni Yaşam’ın ayakta olması ve yayın hayatına devam etmesi bizim için çok değerli. Musa Anter’in anısı da Yeni Yaşam’la birlikte yaşıyor. Kutlu olsun.

Gazeteci Ayşe Düzkan: Gazeteciliğin kağıda mahkum olduğu yıllarda bile susturulamamış bir geleneği, internet çağında susturmak çok zor. Şu Yeni Yaşam ismi çok güzel. Umarım bu isimle 13. yılı da 30. yılı da görebiliriz hep birlikte.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik: Yeni Yaşam gazetesi 3. yılına girerken, başlamış olduğu yolda kararlılıkla yürüyüşünün; hakikatleri, gerçekleri kamuoyuna aktarmada göstermiş oldukları mücadelenin yanında olacağımızı, dayanışma içinde olacağımızı KESK olarak ifade ediyorum. Başarılar diliyorum.

Sanatçı İlkay Akkaya: Bu koşullarda gazetecilik yapmak gerçekten çok zor. Fakat Yeni Yaşam acılı ve dirençli bir gazetecilik geleneğinin ardılı. Umarım barış günleri gelir. Ve o günlerde de gazetecilik yapma şansı elde edilir. Nice yıllara, kolaylıklar diliyorum. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, Banu Özdemir'in ‘Çav Bella’ paylaşımları için 'kasıt var' dedi

SONRAKİ HABER

Yaltırık: Büyüklerimden dinlediğim hikayeler korkulu anlatılara merakımı körükledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...