23 Mayıs 2020 11:29

“Banu Özdemir ve gözaltına alınan kadınlar derhal serbest bırakılsın”

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in tutuklanması ve TJA ile Rosa Kadın Derneği yöneticilerinin gözaltına alınmasına dair yazılı açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in tutuklanması ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Rosa Kadın Derneği yöneticilerinin gözaltına alınmasına yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

İzmir’deki camilerde merkezi sisteme girilerek yapıldığı belirtilen korsan yayının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Banu Özdemir'in dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandığı belirtilen açıklamada, “Öncelikle her inançtan tüm insanların ibadet merkezlerine yönelik her türlü saldırının karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz. Sırf olayın görüntülerini paylaştı diye bir kişinin tutuklanması haksız ve hukuksuz bir uygulamadır asla kabul edilemez” denildi.

“Kaldı ki iktidar partisinin seçim şarkısının camilerden çalındığına, yine camilerin iktidar partisinin taraftarları tarafından düzenlenen çeşitli toplantılar için kullanıldığına uzak olmayan bir geçmişte tanık olduk” denilen açıklamada, ülke bütçesinden önemli bir pay alan Diyanet’in sorumluluğunda bulunan camilerin merkezi yayın sistemine kimlerin, nasıl girdiğinin bir an önce açığa çıkarılması gerektiği ifade edildi.  Pandemiyi fırsat bilen tek adam tek parti yönetiminin baskıcı tutumunu giderek arttırdığı söylenen açıklamada, baskıların önemli bir kısmının Diyanet aracılığı ile din üzerinden yapıldığı belirtildi.

“BANU ÖZDEMİR VE GÖZALTINA ALINAN KADINLAR YALNIZ DEĞİLDİR”

Kayyum atamalarına da tepki gösterilen açıklamada, “Parti binası önünde açıklama yapmak isteyenler ise Ankara’da olduğu gibi yerlerde sürüklenerek gözaltına alınıyor. Kayyum atamaları ile belediyelerin kadın çalışmaları yok edilirken Diyarbakır’da çocuk istismarını meşrulaştıran yasa tasarısına karşı eylem yapan Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile Rosa Kadın Derneği yöneticileri evlerine kapıları kırılarak düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. Diyarbakır’da iktidarın politikalarına karşı çıktıkları için gözaltına alınan kadınlar da camiden şarkı çalınmasının görüntülerini paylaştığı için tutuklanan Banu Özdemir de yalnız değildir. Derhal serbest bırakılmalıdırlar” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam