21 Mayıs 2020 13:42
Son Güncellenme Tarihi: 21 Mayıs 2020 18:17

Diyanet'ten "Çav Bella" açıklaması: Videoları övenler hakkında soruşturma başlatıldı

Cami hoparlörlerinden "Çav Bella" şarkısının çalınmasına ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, videoları övenler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir’de bazı camilerin hoparlörlerinden ezan yerine "Çav Bella" şarkısının çalınmasına ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, videoları övenler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. İzmir Müftülüğü de kentte merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verildiğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden ezan yerine “Çav Bella” şarkısının çalınmasına ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. Erbaş, ses sistemine yasa dışı şekilde girildiğini ve sosyal medyada bu eylemi öven ifadeler kullanan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Erbaş’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle: "İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasa dışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar arkasında olacağız."

MERKEZİ EZAN SİSTEMİ GEÇİCİ SÜRE DURDURULDU

İzmir Müftülüğü, merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verildiğini açıkladı. İzmir Müftülüğü, "Söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir" açıklaması yaptı.

CHP İZMİR ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı. Konuya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: İzmir ilindeki birçok caminin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca bir parçanın çalındığı ve sosyal medyada ilgili videoların yer aldığı yönündeki haberlerin yayınlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Özdemir Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında "dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan gözaltına alınmıştır. 

GÖRÜNTÜLERİN NASIL ULAŞTIĞI SORULDU

Özdemir'e, "paylaşımını yaptığı çeşitli camilerdeki görüntülerin kısa sürede nasıl eline ulaştığı" sorusunun yöneltildiği öğrenildi. DHA'nın haberine göre Özdemir'in cep telefonun incelemeye alındığı, camilerden müzik yayınının yapıldığı sırada görüşme yapıp yapmadığının araştırıldığı belirtildi.  

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA: OYUNA GELMEYELİM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce "Çav Bella" çalınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Soyer, "Oyuna gelmeyelim. Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum" dedi. Soyer, şunları kaydetti:

"En fazla birlik, beraberlik içinde olmamız gereken günlerde halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri, niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Bu oyuna gelmeyelim. Bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri ve emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkaracağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir'in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Gülizar Biçer Karaca: Hayvanları katledenler adalet önünde hesap vermeli

SONRAKİ HABER

Avdan halkı termik santral değil tarıma ve doğaya yatırım yapılmasını talep ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...