18 Mayıs 2020 20:31

Tavşanlı’da berberleri denetleyen doktorun Kovid-19 testi pozitif çıktı

Tavşanlı'da berberleri denetleyen ekipte yer aldığı belirtilen bir doktorun Kovid-19 testi pozitif çıktı. 50 berber ve çalışanları koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, berberleri denetleyen ekipte yer aldığı belirtilen bir doktorun Kovid-19 testi pozitif çıktı. Görevlinin denetlemelere katıldığı ilçedeki 50 berber ve çalışanları koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 günlük ev karantinasına alındı.

Tavşanlı ilçesinde berberleri denetleyen ekipteki bir doktora yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı görevlilerce yapılan filyasyon çalışmasında 100 işyeri bulunan ilçede, testi pozitif çıkan doktorun 50 kadar berber denetlemesine katıldığı belirlendi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 50 berber ve çalışanı 14 günlük ev karantinasına alınarak test yapıldı.

ODA BAŞKANI DA KARANTİNADA

Kurul kararınca karantinaya alınanlar arasında yer alan Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli, berber ve çalışanlara Kovid-19 testi yapıldığını ve sonuçlarının beklendiğini ifade ederek, "Salonlarımızı denetlemek için gelen doktorun test sonuçları pozitif çıktığından dolayı ilçemizde denetlenen 50 berber kuaför salonu kapatılıp, salon sahiplerine test yapıldı. Sonuçlar bekliyoruz, 50 işyeri sahibi arkadaşımız elemanlarıyla birlikte 14 gün evlerinde karantina da kalacak" dedi.

Testi pozitif çıkan doktorun ise Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki pandemi servisinde tedaviye alındığı belirtildi. (Kütahya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Haziran ayı burs ve kredi ödemeleri bugün itibarıyla başladı

SONRAKİ HABER

Antalya Kadın Platformu: Kadınları sindiremeyecek, korkutamayacaksınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...