Sağlıkçılara "Hakkınız ödenemez" dediler, gerçekten ödemediler

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan SES üyesi sağlık emekçileri, ek ödemelerdeki adaletsizliğe tepki gösterdi. Bir sağlık emekçisi kendisine yalnızca 0,06 kuruş yatırıldığını söyledi.

15 Mayıs 2020 17:29
Paylaş

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan SES üyesi sağlık emekçileri, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerdeki ayrımcılığa tepki gösterdi.

Maaşların yattığı gün hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri adına konuşan SES İşyeri Temsilcisi Aydın Erol, üniversite hastanelerine yapılan ödemeden sonra çalışanlar arasında inanılmaz adaletsizlikler yaşandığını ifade etti.

Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığının "Sağlıkçıların hakları ödenmez" sözlerini hatırlatan Erol, gerçekten de haklarının ödenmediğini ifade etti.

Bir hemşire "Madem en önde biz savaşıyoruz, bu performansa bir adalet getirilmesini istiyoruz" dedi.

KHK ile kadroya geçen bir hasta bakıcı da "Alkış istemiyoruz çünkü alkışlar bizim faturalarımızı ödemiyor" ifadelerini kullandı.

Bir sağlık emekçisi de kendisine yalnızca 0,06 kuruş yatırıldığını ifade etti.

Yaşananları alkışlarla protesto eden sağlık emekçileri, eylemin ardından taleplerini Dekanlığa ve Rektörlüğe de iletti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Demokrasi İçin Hukukçular: Yaşam hakkını savunan hakimlerin yanındayız

SONRAKİ HABER

"Öğrenim kredisinin süresi uzatılmalı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...