11 Mayıs 2020 20:45

EMEP’ten yaş çay fiyatı tepkisi: Bu, 2 milyona yakın vatandaşı hiçe saymaktır

Emek Partisi Fındıklı İlçe Başkanı Hasan Zorlucan, yaş çay fiyatının 3 lira 40 kuruş olarak açıklanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılı yaş çay taban fiyatını 3 lira 40 kuruş olarak açıklamasına Rize'deki siyasi parti ve üretici örgütlerinden tepki geldi. Emek Partisi (EMEP) Fındıklı İlçe Başkanı Hasan Zorlucan, üreticilerin en az 4 lira 50 kuruş taban fiyat beklediğini hatırlatarak "Destekleme ile birlikte 3,4 lira verilmesi 2 milyona yakın vatandaşı hiçe saymaktır" dedi.

Rize Nabız gazetesinden Gençağa Karafazlı'nın haberine göre Zorlucan, Erdoğan’ın açıkladığı yaş çay taban fiyatının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak "Çay üreticisinin salgın nedeniyle kota ve kontenjanın kaldırılma talebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştır" dedi.

Fiyatın açıklandığını ancak taban fiyat olup olmadığının belirtilmediğini hatırlatan Zorlucan, "Hırsızlığı teşvik eden seyyar alımlarla ilgili bir açıklama yoktur. Salgın nedeniyle acil yapılması gereken her alım yerinin ekibi ayrı olma istemi boşlukta duruyor. Taşıma, yükleme ve hijyen durumları nasıl çözümlenecek belirsiz" ifadelerini kullandı.

"Üretici örgütleri, sendikalar, siyasi partiler, dernekler, birlikler, inisiyatifler ve özellikle üreticilerin en az 4,5 lira talebi yerine destekleme ile birlikte 3,4 lira verilmesi 2 milyona yakın vatandaşı hiçe saymaktır" şeklinde konuşan Zorlucan, hangi ölçütler kullanılarak bu fiyatın belirlendiğini sordu.

"Harcanan emek ve kâr dikkate alındığında 5 liranın altına düşmesinin mümkün olmadığı bir veriyi nasıl 3,4'e indirdiniz" diye soran Zorlucan şöyle devam etti:

"Aşı bulundu da biz mi bilmiyoruz? Salgın etkisi ne olacak? Sorumluluğu kim alacak? Çay fiyatı geçmiş kayıpları dikkate almadan kabataslak enflasyon dikkate alınsa bile 3,5 lira civarında çıkar. Bu fiyatla üretici emeğinin karşılığını alamayacağı gibi daha da yoksullaştırılacaktır.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Van'da taziye çadırı kurulan mahallede vaka sayısı 101'e yükseldi

SONRAKİ HABER

Uyarılara rağmen AVM'leri açan hükümetin Sağlık Bakanı, giden vatandaşları suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...