11 Mayıs 2020 09:50

Tez-Koop-İş’ten AVM’leri boykot çağrısı

Tez Koop-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, normalleşme adı altında AVM’lerin açılmasına tepki gösterdi, halka AVM’leri boykot çağrısında bulundu.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Koronavirüs salgını döneminde AVM’lerin açılması kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. Normalleşme adı altında AVM’lerin açılmasının yanlış olduğunu söyleyen Tez Koop-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, AVM’lere gitmeyerek boykot çağrısında bulundu.

Salgın döneminde AVM’lerin riskin en fazla olduğu yerlerden biri olduğunu ve açılmasının virüsün tekrar yayılmasına neden olacağını ifade eden Fırat, “Bu durum AVM emekçilerini ve halkın sağlığını birinci derecede etkileyecektir. Açıklamalarda AVM giriş çıkışlarında kontroller yapılacak, fiziki mesafe kuralına uyulacak deniyor. Halbuki biz bunu şu an açık olan marketlerde gördük. Birkaç firma dışında ne fiziki kurala uyuldu ne de önleyici tedbirler alındı” dedi. Giriş çıkışların kontrol edilmesinin de yeterli olmadığını dile getiren Fırat, “AVM’lere gelen tedarikçilerin mal kabul alımından içeri giriş çıkışları bu riski arttıracak. Ayrıca en küçük AVM’de bile en az 200 kişi çalışıyor. Sadece AVM’ye giden müşterilerden değil çalışanların birbirine virüsü bulaştırma riski de çok fazla. Çünkü çalışan AVM emekçilerinin hepsi aynı ortak alanları kullanıyor. Ayrı soyunma odası, aynı lavabo ve mutfak... Ayrıca AVM’lerde çalışanların müşteri ile ilgilenmesi için fiziki mesafe kuralına uyulmayacak. Ürün faturası, ürün satışı için aynı ürünler ellenecek, 1 metre fiziki mesafe kuralına uyulmayacak” diye konuştu.

‘HEM HALKIN HEM DE ÇALIŞANLARIN CANI HİÇE SAYILIYOR’

Taleplerinin AVM’lerin açılmaması yönünde olduğunu belirten Fırat, “Yalnız başka birilerinin cepleri dolsun diye hem halkın hem de AVM çalışanlarının canı hiçe sayılıyor. Biz Tez Koop-İş Sendikası olarak buradan örgütlü olduğumuz tüm işyerlerine ve tüm sendikaların üyelerine AVM’lere girmeme çağrısında bulunuyoruz. Bu sürecin aşılması için biraz daha dişimizi sıkalım. AVM’lere gitmeyelim boykot edelim” dedi.

Reklam