23 Nisan 2020 12:33

Haberin Var Mı İnisiyatifinden kampanya: Geç olmadan tahliye

Gazetecilerin tutuklu meslektaşlarıyla dayanışmayı büyütmek için oluşturduğu Haberin Var Mı İnisiyatifi, sosyal medyada #GeçOlmadanTahliye etiketiyle kampanya düzenledi.

Görsel: @HVMinisiyatifi/Twitter

Paylaş

Gazetecilerin tutuklu meslektaşlarıyla dayanışmayı büyütmek için oluşturduğu Haberin Var Mı İnisiyatifi, sosyal medyada yeni bir kampanya düzenledi.

“#GeçOlmadanTahliye” diyen Haberin Var Mı İnisiyatifi, Twitter’dan Kovid-19'a karşı önlem almaktan çok düşman hukukunu pekiştiren politikalara derhal son verilmesi gerektiğini, büyüyen Kovid-19 riskine rağmen tutuklu gazetecilerin af paketinden dışlandığını ve bu endişe verici günlerde hem adalete aç, hem ailelerinden uzak olduğunu belirterek; haksız, hukuksuz tutuklananlar için, 100'den fazla gazeteci için geç olmadan tahliye istedi.

"HUKUK VE VİCDANDAN UZAK BİR YASA"

Koronavirüsün her geçen gün hapishanelere yayıldığına dikkat çeken inisiyatif, “İktidar, ölüm kalım günlerinde bir kez daha hukuk ve vicdandan uzak bir yasa hazırladı. Siyasi tutuklulara, gazetecilere, avukatlara ayrımcılık uyguladı. Covid-19'a karşı önlem almaktan çok düşman hukukunu pekiştiren bu politikalara derhal son verilmeli. #GeçOlmadanTahliye” dedi.

İnisiyatif, yayımladığı videoda infaz yasasıyla pek çok ağır suçlunun tahliye edildiğini ancak gazetecilerin hapiste bırakıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

“Gazeteciler gerçekleri yazdıkları için hapsediliyorlar. Koronavirüse karşı savunmasızlar. Havalandırma yetersiz. Gün ışığı sınırlı. Hijyen malzemeleri kısıtlı. Kolonya yasak. Sağlıksız koşullar solunum yolu hastalıklarına neden oluyor. Vakit daralıyor. Tehlike büyüyor. Çok geç olmadan özgürlük.”

GAZETECİLER DESTEK VERDİ

Kampanyaya gazetecilerden de destek geldi. Paylaşımlardan bazıları şöyle:

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ermeni Soykırımı’nın 105. yılı: Artık yüzleşin

SONRAKİ HABER

CHP'li Zeynel Emre'den Bakan Gül'e: Af düzenlemesiyle kaç kişi serbest bırakıldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...