09 Nisan 2020 12:28

Haberin Var Mı İnisiyatifinden çağrı: #GazetecilereTahliye

Gazetecilerin tutuklu meslektaşlarıyla dayanışmayı büyütmek için oluşturduğu Haberin Var Mı İnisiyatifi sosyal medyada tahliye talebiyle kampanya düzenledi.

Ekran görüntüsü @HVMinisiyatifi Twitter hesabının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Gazetecilerin tutuklu meslektaşlarıyla dayanışmayı büyütmek için oluşturduğu Haberin Var Mı İnisiyatifi, sosyal medyada yeni bir kampanya düzenledi.

İnisiyatif TBMM’de görüşülmeye devam edilen ceza infaz yasasının gazetecileri kapsamamasına “Gazetecilere Tahliye” diyerek tepki gösterdi.

Twitter adresinden bir çağrı videosu paylaşan inisiyatif, “İnfaz yasası 3 gündür Meclis’te görüşülüyor. Tasarıda pek çok ağır suç kapsama alınırken, sadece mesleklerini yaptıkları için hapsedilen gazeteciler virüs kapma tehlikesi altında, demir parmaklıkların ardında bırakılıyor. #GazetecilereTahliye” dedi.

“Gazeteciler, siyasi tutuklular, avukatlar, insan hakları savunucuları, yazarlar salgına terk ediliyor” denilen videonun devamında şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirüs salgını nedeniyle hazırlanan infaz indirimi düzenlemesi ne hukuka, ne vicdana uyuyor! Cezaevleri hıncahınç dolu. Yetersiz havalandırma, beslenme ve hijyen koşulları salgın riskini her geçen gün artırırken, binlerce kişi infaz indirimi kapsamı dışında bırakılıyor. Düşüncelerini ifade ettikleri için ‘terör suçlusu’ ilan edilenler bir kez daha cezalandırılıyor, sağlıkları ve yaşamları hiçe sayılıyor. Haksız yere özgürlüklerinden edilmiş gazeteciler, hukukçular, insan hakları savunucuları, memurlar, siyasetçiler, yazarlar, öğrenciler, sanatçılar, işçilerin hayatları tehlikeye atılmasın. Düşüncelerinden dolayı özgürlüklerinden edilmiş herkese acilen tahliye!”

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK

Sosyal medya kampanyasına gazeteciler de destek verdi. Yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK'ten ücretsiz izin taslağına tepki: Ücretsiz izne ve sefalet ödeneğine hayır!

SONRAKİ HABER

Baştuğ Metalurji işçileri: Bazı önlemler alınsa da yetersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa