09 Nisan 2020 13:54
Son Güncellenme Tarihi: 09 Nisan 2020 16:41

TBMM Genel Kurulu'nda ayrımcı infaz düzenlemesi görüşmeleri sürüyor

TBMM Genel Kurulda görüşmelerine devam edilen infaz düzenlemesine muhalefet partileri tepki gösterdi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, AKP ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler 3. gününde devam ediyor.

Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerinde milletvekilleri söz aldı.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklular için koronavirüse karşı yaptıkları çağrıları anımsatarak "Siz kulaklarınızı tıkayıp koronavirüsü fırsat bilip kendi yandaşlarınıza af çıkarıyorsunuz, muhaliflerinizi de karşıtlarınızı da ölüme terk ediyorsunuz. Fiili olarak idam cezasını uyguluyorsunuz" değerlendirmesini yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP olarak affa karşı olmadıklarını belirterek, "Ancak nasıl bir af? Düşünce suçları, gazeteciler ve topluma kazandırılmasında mahsur olmayan hükümlüler için af çıkarılmasına elbette karşı değiliz. Bu yasaya vicdan ve adaleti koymak istiyoruz. Bu yasaya evrensel hukuk normları hakim olsun istiyoruz. Bu yasanız ne adaletli ne de adil; eşit hiç değil. Yasa bu haliyle vicdansızdır, adaletsizdir. Ya bu teklifi vicdanlı ve adaletli bir yasaya dönüştürürüz ya da karşınızda CHP'yi bulursunuz." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç Meclis'te, HDP milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifini eleştirerek, "Koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerinde tehdit altında bulunan tutuklu ve hükümlülerin salınması meselesinin ceza artırımı maddeleriyle ne alakası var? Ama uzun zamandır hazırladıkları, 'fırsat bu fırsattır' diyerek, 70 maddelik bir paketi getirdiler. Şimdi Meclis'i bununla meşgul ediyorlar. Esas önemli olan yaşam tehdidiyle karşı karşıya bulunan 30-40-100 kişiye varan koğuşlarda kalan tutuklu ve hükümlülerin sağlık ve yaşam hakkıdır" diye konuştu. Cezaevlerinin boşaltılmasını AKP'nin geciktirdiğini belirten Oluç, düzenlemenin özel bir af teklifi olduğunu ifade etti.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özgür Özel: İnfaz düzenlemesi AKP içinde de tartışmalı

SONRAKİ HABER

Hukukçu Turgut Kazan: 2010 referandumundaki gibi bir oyun oynanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...