08 Nisan 2020 09:50

Özel hastanelerin, Kovid-19 hastalarına binlerce lira fatura kestiği iddiası Mecliste

"Pandemi hastanesi" olarak kullanılmasına karar verilen özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık fatura kestiği iddiası Meclis gündemine taşındı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "pandemi hastanesi" olarak kullanılmasına karar verilen özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık fatura kestiği iddialarını Meclis gündemine getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması tabiyle verdiği soru önergesinde Tanrıkulu, Sağlık Bakanlığının koronavirüs salgınına karşı "pandemi hastanesi" olarak kullanılmasına dair düzenleme yaptığı özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık faturalar kestiği iddialarına yönelik haberlerin basına yansıdığını belirtti.

Tanrıkulu iddialarla ilgili şu soruları sordu:

  • Sağlık Bakanlığının koronavirüs salgınına karşı ‘pandemi hastaneleri’ olarak kullanılmasına dair düzenleme yaptığı özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık faturalar kestiği iddiaları doğru mudur?
  • İddialar doğru ise bahse konu düzenlemeye fiyatların dahil edilmemesinin gerekçesi nedir?
  • Pandemi hastaneleri olarak kullanılacağı belirtilen özel hastanelerin koronavirüs tedavilerini yüksek ücretler ile yapmaya devam etmesinin salgınla mücadeleye faydası nedir?
  • Pandemi hastanesi olarak 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç hastane hizmet vermektedir? Hizmet kapsamları ve isimleri nedir?
  • Pandemi hastanesi olarak 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç özel hastane hizmet vermektedir? Hizmet kapsamları ve isimleri nedir?
  • 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde Corona Virüs testi yapılan kaç hastane mevcuttur? Bahse konu hastanelerin yaptığı test sayısına göre dağılımı nedir?
  • Corona Virüs testi yapılan hastane sayısının artırılmasına yönelik bir çalışma mevcut mudur? Mevcutsa, içeriği ve kapsamı nedir?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da salgını bahane eden hükümetin hedefinde işçi hakları var

SONRAKİ HABER

"Uzaktan eğitimle ilgili sorunlar ve belirsizlikler devam ediyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...