17 Mart 2020 03:50

İspanya'da özel hastaneler devlet kontrolüne geçiyor

İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa yaptığı açıklamada pandemiyle mücadele kapsamında özel hastanelerin genel sağlık sisteminin kontrolüne gireceğini ifade etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Çin dışında virüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da koronavirüs vakaları 10 bine yaklaşırken, ülkenin Sağlık Bakanı Salvador Illa yaptığı bir açıklamada pandemiyle mücadele kapsamında özel hastanelerin genel sağlık sisteminin kontrolüne gireceğini ifade etti.

BBC Türkçe'nin İspanyol El Pais gazetesine dayandırdığı haberinde, İspanyol hükümetinin pazar günü koronavirüsle mücadelede "şimdiye kadar görülmemiş" önlemler alma kararı verdiği belirtildi. Bakan Salvador Illa tarafından pazar günü düzenlenen bir basın toplantısında, yetkililerin pandemiyle mücadelede özel sağlık hizmetinden gerekli hallerde her açıdan faydalanacağı söylendi.

Hükümet ayrıca, maske, eldiven, tıbbi ya da farmasötik ürünlere ya da bu ürünleri üretme kapasitesine sahip şirketlerin 48 saat içinde yetkililere haber vermelerini istedi, aksi takdirde cezalarla karşılaşılacağı bildirildi.

İspanya'da 9 bin 942 vakanın 2 bine yakını pazartesi günü tespit edilirken, şu ana kadar 342 kişi hayatı kaybetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran'da koronavirüse karşı alınan önlemleri uygulamayanlara 1 yıla kadar hapis

SONRAKİ HABER

Dibi gören borsa toparlanmaya çalışıyor; dövizde artış sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...