07 Nisan 2020 17:50

Sağlık Bakanı Koca'nın açıkladığı Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşacak?

Toplum Bilimleri Kurulu adı verilen bir kurul oluşturduklarını açıklayan Bakan Koca, "Sosyolog, psikolog, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanında uzman kişilerden oluşacak" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Toplum Bilimleri Kurulu adı verilen bir kurul oluşturduklarını duyurdu.

Türkiye'de koronavirüs salgını ile ilgili yaşanan son gelişmeler, yaşamını yitiren kişi ve vaka sayısı hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Koca, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun ardından Toplum Bilimleri Kurulu adında bir kurul daha oluşturduklarını açıkladı. Koca, "Tavsiye kararları ulusal politikalara rehberlik etti. Toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmemiz için farklı ihtiyaçlar çıktı. Yapılacak yönlendirmelere gerek duyuyoruz. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Toplum Bilimleri Kurulu'nda kimlerin yer alacağı sorusuna yanıt veren Bakan Koca, "Sosyolog, psikolog, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanında uzman kişilerden oluşacak. Toplumu ilgilendiren konularla ilgilenecek" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar maske dağıttığı sırada gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

"Ayrımcı" infaz indirimi teklifinin TBMM'deki görüşmelerinde ilk gün sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...