05 Nisan 2020 17:09
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2020 20:53

E-devlet üzerinden ücretsiz maske için başvuru yapılabiliyor

E-devlet'e online başvuru yapan kişilere ücretsiz maske dağıtılmaya başlandı. Ücretsiz maske temininin sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşları kapsamadığı belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Pazar ve market gibi sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından yurttaşlara maskenin ücretsiz sağlanması adına karar alındı. 

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kararıyla online olarak ücretsiz maske temini sağlanmaya başladı. Vatandaşlar, e-devlet üzerinden ücretsiz maske temin edebilecek.

Ücretsiz maske temininin sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşları kapsamadığı belirtildi.

E-DEVLET İLE ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

Ücretsiz maske temini için https://basvuru.turkiye.gov.tr adresine kimlik ve iletişim bilgileriyle birlikte giriş yapılıyor. 

Vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunuyor. Talep edilen maskelerin evlere PTT Kargo çalışanları tarafından ücretsiz olarak taşınacağı belirtildi.

Daha önce başvuruların e-pttavm internet sitesi üzerinden yapılacağı belirtilmiş fakat PTT'nin online alışveriş sitesi yaşanan yoğunluk sebebiyle kısa sürede çökmüştü.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Birçok özel hastanede hekimler işten çıkarılıyor

SONRAKİ HABER

TTB: Sosyal mesafeyi koruyamadığımız durumlarda maske kullanalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...