02 Nisan 2020 15:56

Arçelik-LG'de Kovid-19 tespit edildi, üretime 2 gün ara verildi

Kocaeli'deki Arçelik-LG fabrikasında bir işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine üretime 2 gün ara verildi. İşçiler kendilerinden 2 gün sonra yeniden işbaşı yapmalarının istenmesine tepkili.

Arşiv fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli’de bulunan Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu Arçelik-LG fabrikasında bir işçinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine üretim 2 gün durduruldu.

Fabrika yönetiminden işçilere ulaştırılan bilgilendirme mesajında, bu süreçte fabrikanın dezenfekte edileceği ve 5 Nisan Pazartesi gününden itibaren üretimin tekrar başlayacağı belirtildi.

Evrensel'e konuşan işçiler ise fabrikanın sadece 2 gün durdurulmasına tepkili. Sadece test sonucu pozitif çıkan işçiyle yakın temasta olan işçilere 14 gün izin verildiğini belirten bir işçi, "Ben yakın temasta bulunmasam da sonuçta aynı ortamda bulunuyoruz. Virüsün bana bulaşma ihtimali de var. Ben kendimi rahat hissetmiyorum. Bu şartlarda 2 gün sonra tekrar işbaşı yapmamı bekliyorlar. Her gün aynı korkuyla işe gidiyoruz. 2 hafta duruş olsa fabrika batmayacak ya. Neden işçinin canı bu kadar değersiz görülüyor“ diye konuştu.

Bir başka işçi de "Herkes böyle bir şey olacağını biliyordu. Başta da fabrika yönetimi. Buna rağmen sırf kârları azalmasın diye bizi çalıştırmaya devam ettiler. En başta önlem alınsaydı, fabrika dursaydı kimse bu durumun içine düşmezdi. Şimdi herkes kendinden şüphe ediyor acaba bana da mı bulaştı diye. Buna rağmen iki gün sonra işe devam edileceğini söylüyorlar. İşçiye ne kadar değer verdiklerini her gün her gün gösteriyorlar” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 18 bin 135'e can kaybı sayısı da 356'ya yükseldi

SONRAKİ HABER

Siyaset bilimciler bağış genelgesini yorumladı: AKP krizi yönetemediğini itiraf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...