02 Nisan 2020 13:57

Fabrikalarda Kovid-19 salgını yayılıyor, Gebzeli işçiler test yapılmasını istiyor

Gebze'de koronavirüs tespit edilen fabrikalara Makine Takım ve İnform da eklendi. İşçiler, pozitif vaka çıkan işyerleri başta olmak üzere fabrikalarda yaygın test yapılmasını istiyor.

Durakta servis bekleyen işçiler. | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Koronavirüs tespit edilen fabrikalara her gün yenileri ekleniyor. Kendilerinin ve ailelerinin sağlığından endişe eden işçiler, yaygın test yapılmasını istiyor.

Gebze’de Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Makine Takım ve İnform fabrikalarında da pozitif vaka tespit edildi. Bunun üzerine iki fabrikada da üretim durdu.

Gebze’de daha önce de Sarkuysan, Fontana, Cavo, Lg-Arçelik, Alstom ve DYO fabrikalarında da pozitif vaka ortaya çıkmıştı.

Gebze’de test yapılabilir hastane bile olmadığına dikkat çeken işçiler, pozitif vaka çıkan işyerleri başta olmak üzere fabrikalarda yaygın test yapılmasını istiyor.

Makine Takım ve İnform fabrikalarında örgütlü Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Yöneticisi Engin Kulu, vakaların ortaya çıkması üzerine iki işyerinde de üretimi durdurduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanını “Üretim sürecek, çarklar dönecek” açıklaması yaptığını hatırlatan Kulu, “Virüsün olduğu tüm fabrikalar duruyor. Çarkların bu şekilde dönmeyeceği belli. İşçi kenti Gebze’de test yapılan yer yok, işçilere test yapacak bir yer bulamıyoruz. Biz bu nedenle 14 gün üretimi durduruyoruz, kendi karantinamızı kendimiz yapıyoruz. Biz pozitif vakaların ortaya çıktığı yerler başta olmak üzere üretim alanlarında, fabrikalarda virüs tespiti yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi Raportöründen cezaevlerinin boşaltılması çağrısı

SONRAKİ HABER

Ford işçisi: Bu işin şakası kalmadı, uyanıp, birleşme vakti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...