31 Mart 2020 21:06

İşçi Filmleri Festivali koronavirüs nedeniyle online gerçekleşecek

İşçi Filmleri Festivali bu yıl koronavirüs nedeniyle Youtube üzerinden yapılan yayınlarla gerçekleşecek. Festival 1 Mayıs'ta başlayacak.

Logo: Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

Paylaş

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), koronavirüs nedeniyle 1-7 Mayıs tarihleri arasında internet üzerinden düzenlenecek. Festivalin bu yılki sloganı ise “Evde kalamayanlara” olarak belirlendi.

Festival komitesi tarafından yapılan açıklamada “Bu festivali başta sağlık emekçileri olmak üzere, market çalışanları, hizmet sektörünün değişik birimlerinde çalışanlar, ihracatı düşürmemek için çalışmaya mahkum edilen otomotiv işçileri, beyaz eşya sektöründe çalışan emekçiler, inşaat işçileri ve nicelerine ithaf ediyoruz” denildi.Festivalde ‘evde kalamayanları görün’ mesajı vermek istediklerini belirten komite açıklamasında “İşçi Filmleri Festivali olarak gerçekleştireceğimiz online film festivali ile ‘İşçiler vardır, emekçiler vardır, ülkemizi yönetenler onları görmüyor, önlem almıyor, virüsün insafına bırakılıyorlar, işten atılıyorlar ve eve ekmek getirmek için ne iş olsa yapacak hale getiriliyorlar! Evde Kalamayanları Görün!’ mesajını vermek istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

FESTİVAL AÇILIŞI 1 MAYIS’TA

Festival açılış etkinliği 1 Mayıs saat 20.30’da İşçi Filmleri Festivali Youtube kanalında canlı olarak gerçekleşecek. Festival programındaki filmler 2-7 Mayıs tarihleri arasında canlı yayın tekniği ile Youtube kanalından izlenebilecek. Türkiye ve dünyadan 43 filmin gösterileceği festivalde sadece programda belirtilen saatlerde izlenebilecek olan filmler daha sonra arşivden izlenemeyecek. Film gösterimleri sonrasında canlı yayınlarla yönetmen söyleşileri gerçekleştirilecek. İzleyiciler dünyanın her yerinden bu söyleşilere katılabilecek, yönetmenlere soru sorabilecek. 2 Mayıs ve 3 Mayıs günleri gündüz saatlerinde online atölyeler düzenlenecek. Yönetmen retrospektifi kapsamında özel konuğu olan Tunç Okan’ın “Otobüs”, “Sarı Mercedes”, “Cumartesi Cumartesi” ve “Umut Üzümleri” filmleri gösterilecek. Tunç Okan Fransa’dan festival yayınına bağlanarak canlı yayında izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığından “Belediyeler yardım toplayamaz” genelgesi

SONRAKİ HABER

Gebze'de işçiler koronavirüse rağmen aynı servise biniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...