30 Mart 2020 06:12
Son Güncellenme Tarihi: 08 Mayıs 2020 04:48

Hangi il, ilçe, mahalle ve köy koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı?

Türkiye’de koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı hangi il, ilçe, mahalle ve köyde karantina kararı alındı?

Fotoğraf: Siirt Valiliği | Kaynak: AA

Paylaş

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bazı illerde tedbirler kapsamında karantina kararı alındı.

İl il ve gün gün karantina kararı alınan yerler şöyle:

8 MAYIS

KÜTAHYA’DA ESKİGEDİZ BELDESİ KARANTİNAYA ALINDI

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Gediz ilçesinin en büyük beldesi olan ve merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan, 3 bine aşkın kişinin yaşadığı Eskigediz beldesi, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle karantinaya alındı.

ORDU İKİZCE’DE KARAAĞAÇ KÜME EVLERİ KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Yukarı Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme Evleri, koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İkizce ilçesine bağlı Yukarı Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme Evleri’nde ev karantinasında bulunan kişiler olduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli İkizce İlçesi Yukarı Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme Evleri’nde 07.05.2020 tarihi saat 24.00’dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalle ile olan giriş çıkışların kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.


7 MAYIS

ADIYAMAN GÖLBAŞI İLÇESİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE KARANTİNAYA ALINDI

Gölbaşı ilçesi koronavirüs vakalarının artması nedeniyle karantinaya alındı. Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina süreci başladı. Giriş çıkışlara izin verilmiyor.

TOKAT ERBAA'DA 2 MAHALLE, KARANTİNAYA ALINDI

Tokat Erbaa ilçe merkezindeki Ziya Gökalp ve Kuruçay mahallelerinde karantina uygulanmaya başlandı. Mahalleleri şehir merkezine bağlayan iki köprüden biri belediye ekipleri tarafından kum dökülerek kapatılırken diğer köprüde polis ekipleri önlem aldı. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklandı. İşe gidenlerin karantina süresince çalıştıkları işyerlerinden alacakları belgelerle izin verileceği, tarımla uğraşan vatandaşların belgelerini göstererek tarım arazilerine gidip dönebilecekleri belirtildi.

AKP Samsun Milletvekili ve Eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın da karantinaya alınan Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki evinde olduğu öğrenildi.


5 MAYIS

SİVAS'TA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sivas'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında Akıncılar ilçesine bağlı Avşar köyü karantinaya alındı. Gölova ilçesine bağlı Boğazköy'ün karantinası ise kaldırıldı.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin sosyal izolasyonunu sağlamak üzere Akıncılar ilçesi Avşar köyü karantinaya alındı. Köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır" denildi.

Öte yandan Gölova ilçesine bağlı Boğazköy de ise sosyal izolasyonun sağlanması nedeniyle 14 Nisan'dan itibaren uygulanan karantina kaldırıldı.


26 NİSAN

HAKKARİ'DE 2 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Hakkari’nin Kırıkdağ ve Çanaklı köyleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Hakkari’ye bağlı Kırıkdağ (Dêzê) ve Çanaklı (Baz) köylerinde, bazı yurttaşlarda koronavirüs tanısı konulması üzerine her iki köy karantinaya alındı.

Hakkari Valiliği, Kırıkdağ ve Çanaklı köylerinin 14 gün süreyle karantinaya alındığını duyurarak, yurttaşların sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu.


21 NİSAN

KİLİS'TE 1 MEZRA KARANTİNAYA ALINDI

Kilis'te Beşenli köyüne bağlı Aşağı Beşenli mezrası 5 Mayıs'a kadar karantina altına alındı. 

BİLECİK'TE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı İçköy Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Mahallede birden fazla Kovid-19 pozitif vakanın olması ve vakaların temaslı sayılarının çokluğu nedeni ile enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Bozüyük ilçe Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile 20 Nisan ile 4 Mayıs tarihi dahil giriş çıkışların izine bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.

BİTLİS'İN DÖNERTAŞ KÖYÜNDE KARANTİNA SÜRESİ UZATILDI

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Dönertaş köyünde karantina süresi uzatıldı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, ilçeye bağlı Dönertaş köyünün 6 Nisan'da geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği anımsatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önceden Dönertaş köyünün 22 Nisan'a kadar karantinaya alınması kararlaştırılmıştı ancak köyümüzde görülen yeni tip koronaviris (Kovid-19) vakaları sebebiyle söz konusu karantina tedbirinin bugünden itibaren 14 gün daha uzatılması kararlaştırılmıştır."


20 NİSAN

URFA'DA 6 APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Urfa'da Yeşildirek, Konuklu, Akpıyar, Karşıyaka ve Onikiler Mahalleleri ile Birecik ilçesinde toplam 6 apartman karantinaya alındı

KÜTAHYA'DA İKİ MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yenikent beldesindeki Yenikent ve Gölcük Mahallleri karantinaya alındı.

SİİRT'TE BİR MEZRA KARANTİNAYA ALINDI

Siirt'in Pervari ilçesinde Gökçekuru köyü Göl mezrasında karantina uygulanmasına karar verildi.

BİTLİS'TE İKİ APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Bitlis'in Yolalan beldesindeki Pınarbaşı Mahallesinde iki apartman karantinaya alındı.

KIRKLARELİ'NİN KURUDERE KÖYÜNDEKİ KARANTİNA SÜRESİ 7 GÜN UZATILDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alınan Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kurudere köyünde karantina süresi 7 gün uzatıldı.

BURSA'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi karantinaya alındı.

KAYSERİ'DE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Akmescit Mahallesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

 


19 NİSAN

KAYSERİ YAHYALI'DA BİR BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir bina karantinaya alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Seydili Mahallesi Ahçılı Sokak'ta bulunan 3 katlı binanının 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı. Apartmanda bulunan bir kişinin testininin pozitif çıktığı ve binada 12 kişinin bulunduğu öğrenildi.

KASTAMONU'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Yeşilova köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Altı yerleşim yerinde karantinanın sona erdiği kentte, 21 yerleşimde ise karantina uygulaması devam ediyor.

MANİSA'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi, koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Manisa'da daha önce Soma ilçesinde 3, Turgutlu ilçesinde bir apartman, Demirci ilçesinde bir sokak ve Alaşehir ilçesine bağlı Caberfakılı Mahallesi karantinaya alınmıştı.


18 NİSAN

BARTIN'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bartın merkeze bağlı Kozcağız beldesindeki Bakraçboz köyü karantinaya alındı. 

OSMANİYE'DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Osmaniye'de Mecidiye köyünde karantina uygulanmasına karar verildi.

SİVAS'TA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sivas'ın Zara ilçesinde Nasır köyü, karantinaya alındı.  6 Nisan'da karantinaya alınan Zara ilçesi Korkut Merkez Mahallesi, Tuzla, Ağılönü, Eskiköy ve Uzunoğlan mezralarının karantina süresi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 25 Nisan'a kadar uzatıldı.


17 NİSAN

SİVAS'TA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sivas'ta bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Yıldızeli ilçesi Yusufoğlan köyünün, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

ADIYAMAN'IN SİNCİK İLÇESİNDE 2 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Söğütlübahçe ile Çat köyleri karantinaya alındı. Dün de Karaman Mahallesi'nde 14 gün karantina tedbirleri uygulanmasına karar verilmişti. 

MUŞ'TA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Yolgözler köyü, karantinaya alındı.

TOKAT'TA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Tokat'tın Almus ilçesine bağlı Çaykıyı köyü karantinaya alındı.

ERMENEK'TE 9 MAHALLE VE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı 9 mahalle (Meydan, Çınarlısu, Orta, Taşbaşı, Değirmenlik, Susaklı, Sandıklı, Güllük ve Seyran) ile Ardıçkaya köyü karantinaya alındı. Ermenek ilçe merkezi, Kazancı ve Güneyyurt beldeleri ile köylerde kurulan halk pazarlarının faaliyetlerine ikinci bir karara kadar geçici olarak ara verildiği duyuruldu.

TRABZON'DA 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Trabzon'un Maçka ilçesinde Ocaklı Mahallesi karantinaya alındı.

MALATYA'DA 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Malatya'nın "Doğanşehir ilçesi Kurucuova Mahallesi karantinaya alındı. Kentte 29 Mart'ta Darende ilçesindeki Ilıca, Arapgir ilçesindeki Eğnir, 30 Mart'ta Hekimhan ilçesindeki Kozdere, 31 Mart'ta Pütürge ilçesindeki Sahilköy, 2 Nisan'da Kuluncak ilçesindeki Kaynarca, 7 Nisan'da da Akçadağ ilçesi Küçükkürne Mahalleleri, 14 Nisan'da ise Darende ilçesi kırsalındaki Aşağıulupınar Mahallesi Sarılar mevkisinde karantina uygulanmaya başlanmıştı. Arapgir ilçesindeki Eğnir Mahallesi'nde 12 Nisan'da, Hekimhan ilçesindeki Kozdere Mahallesi'nde 13 Nisan'da, Pütürge ilçesindeki Sahilköy Mahallesi'nde 15 Nisan'da, Kuluncak ilçesi Kaynarca Mahallesi'nde ise 16 Nisan'da karantina uygulaması sona ermişti.

KASTAMONU'DA 1 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Kastamonu'nun Bıngıldayık köyünün Hacıhasan Mahallesi karantinaya alındı. Kentte, 20 yerleşimde karantina uygulaması devam ediyor.

SAKARYA'DA 2 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 2 bina karantina altına alındı. 

URFA'DA 1 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Merkez Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesinde bulunan apartmanda bir kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle söz konusu apartmanda 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

KOCAELİ'DE 1 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan bir bina ve altında bulunan iş yerleri, karantina altına alındı.

ORDU'DA 2 BİNA KARANTİNAYA ALINDI  

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi'nde 2 bina karantinaya alındı.  Ordu'da daha önce de Perşembe ilçesine bağlı Hacılar ve Ramazan mahalleleri ile Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisi karantinaya alınmıştı. 


16 NİSAN

KIRŞEHİR'DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Kırşehir'de bir köy koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Çiçekdağı ilçesine bağlı Kabaklı köyünde yaşayanların bazılarının koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Karantina kararının ardından 60 haneli köye giriş çıkışlar yasaklandı, jandarma ve sağlık ekipleri bölgede tedbir aldı.

GİRESUN'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Giresun'un Güce ilçesine bağlı Akpınar köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

BURSA’DA ÜÇ MAHALLEDE KARANTİNA UYGULAMASI

Bursa Valiliği 3 mahallede artan koronavirüs vakaları sebebiyle karantina kararının uygulandığını açıkladı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Coronavirüs (Covid-19) görülen vakalarının artması sebebiyle; Gürsu İlçesi, Yenidoğan Mahallesi Alp Sokak No: 5, Gürsu İlçesi, İstiklal Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No: 88, Gürsu İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Karadeniz Sokak No: 3’te bulunan apartmanlarımız, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile bugünden itibaren ikinci bir emre kadar karantinaya alınmıştır. Söz konusu apartmanlarımızda karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir” denildi. (Bursa/EVRENSEL)

KAYSERİ'DE 63 DAİRELİ SİTE KARANTİNAYA ALINDI

Kayseri'de 3 bloktan oluşan 63 daireli site, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. İl Hıfzıssıhha Kurulu, merkez Kocasinan ilçesinde bir sitede, apartman görevlisinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle 14 gün karantina tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı. Ekipler, karar üzerine site çevresinde önlem aldı.

ADIYAMAN SİNCİK'TE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda, uygulamanın genişletilmesine ve mahallenin tamamında 14 gün karantina tedbirleri uygulanmasına karar verdi.


15 NİSAN

İçişleri Bakanlığı, 58 ildeki 227 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaya devam edildiğini açıkladı.

EDREMİT'TE 4 APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kovid-19 testleri pozitif çıkan kişilerin yaşadığı 3 ayrı mahalledeki 4 apartman karantinaya alındı. Edremit İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında apartmanların 14 gün boyunca karantinaya alınmasına karar verildi.

VAN'DA 1 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Van'ın Gürpınar ilçesinde bulunan Öveçli Mahallesi, 1 kişide koronavirüs görülmesi üzerine karantinaya alındı. Koronavirüs testi pozitif çıkan kişinin, mahallede bulunan 30 kişi ile de temas ettiği belirlendi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yaklaşık 90 haneli Öveçli Mahallesi'nin karantinaya alınmasına karar verdi. Önlemler kapsamında mahallede 14 gün boyunca karantina uygulanacak. Karantina kapsamında mahalleye giriş-çıkışlar da yasaklandı.

14 NİSAN

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Velihimmetli Mahallesi, market işletmecisi İbrahim T’nin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı.

13 NİSAN

KARS'TA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde, Kağızman ilçesine bağlı Akyayla köyünün karantinaya alındığı belirtilerek, köylere giriş çıkışların durdurulduğu kaydedildi. Kentte daha önce karantinaya alınan Dağpınar beldesindeki Merkez Mahallesi ile ilçelerden Digor'daki Türkmeşen, Susuz'daki Erdağı, Kağızman'daki Karabağ ve Selim'deki Söğütlü, Büyük Oluklu ve Benliahmet köylerindeki tedbirlerin de devam ettiği bildirildi.

UÇAK'TA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla merkeze bağlı İlyaslı köyünün karantina altına alındığı duyuruldu.

BURDUR'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı İlyas köyünde bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla virüsün yayılarak başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla köy karantinaya alındı.

ADIYAMAN'DA FABRİKA KAPATILDI, 2 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, koronavirüs tespit edilen kişinin çalıştığı fabrika kapatılırken, fabrikanın işçilerinden 37'sinin yaşadığı Gölbaşı ilçesinin Gedikli ve Aşağı Karakuyu köyleri karantinaya alındı.

TRABZON'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi'nin, görülen yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.


12 NİSAN

KARABÜK'TE TOKİ KONUTLARI KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19'un yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla adı geçen TOKİ konutlarının 26 Nisan saat 24.00'e kadar karantina altına alınmasına karar verildiği bildirildi.

BATMAN'DA BİR MAHALLE'DE KARANTİNA

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca ilçeye bağlı İncesu köyü Ağım Mahallesi ile ilçe merkezinde Emek ve Orta mahallelerindeki 2 binada koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla karantina uygulanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

SİNOP'TA İKİ KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Boyabat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Binerli ve Pehlivanlar köylerinde pozitif vakaların olduğu bildirildi.

ELAZIĞ'DA BİR KÖY VE MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Elazığ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Baskil ilçesinin Gemici köyü ve Sivrice ilçesinin Hazar Mahallesi karantinaya alındı.

NİĞDE'DE BİR KÖY DAHA KORONAVİRÜS NEDENİYLE KARANTİNAYA ALINDI

Çiftlik İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Murtaza köyünde bugünden itibaren 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

KÜTAHYA'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, tedbirler kapsamında Dumlupınar İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Yüylük köyünde Kovid-19 pozitif vakalarının görünmesi nedeniyle karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

GİRESUN'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Günügüzel köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alındığı bildirildi.

ELAZIĞ'DA BİR KÖY VE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gemici köyü ve Hazar Mahallesi'nde koronavirüs vakası görülmesi üzerine Baskil ve Sivrice Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca söz konusu yerleşim yerlerinde karantina uygulanması kararı alındı.

BATMAN'DA BİR KÖY VE BİR EV KARANTİNAYA ALINDI

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi, vatandaşların korunması amacıyla Konaklı Köyü ile Tepecik Mahallesi 2009. sokakta bulunan tek katlı bir ev karantinaya alındı.


11 NİSAN

SİVAS'TA ÜÇ KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Suşehri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Çakırlı, Erence, Akşar köyü ile ilçe merkezinde bulunan Tepeardı Mahallesi'nde bir apartmanın karantinaya alındığı bildirildi.

KIRIKKALE KESKİN'DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Dağsolaklısı köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kararın ardından jandarma ekipleri köyün girişini kapattı.

KASTAMONU TOSYA'DA İKİ MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Tosya İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, ilçedeki bazı köylerde vaka görülmesi üzerine tedbir amaçlı Ortalıca köyünün Belen Mahallesi ile Çepni köyünün Sakızcı Mahallesi'nde 14 gün süreyle karantina uygulanması kararlaştırıldı. 

NİĞDE'DE BİR BELDE KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Alay beldesinin bugünden itibaren 14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

URFA'DA BİR MAHALLEDE KARANTİNA

Merkez Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçelerindeki 6 ev ile Siverek ilçe merkezi ve kırsal Böğürtlen Mahallesi'nde oturan birer kişinin test sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine 7 bina ve bir mahallede 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı. 

SİİRT'TE DÖRT KÖY VE ALTI MEZRA KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, Pervari ve Şirvan İlçe Hıfzısıhha kurullarınca, Pervari ilçesine bağlı Tuzcular köyü ile Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyü Gözlü mezrasında karantina uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Öte yandan Şirvan İlçe Hıfzısıhha Kurulunca Cevizlik,  Kesmetaş ve Oya köyü ile Hate, Evsel, Hıdırhan, Bombat ve Bistan mezralarında karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

KONYA'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, kırsal Söğüt Mahallesi'nde, ortaya çıkan Kovid-19 vakası nedeniyle, olası başka vakaların önüne geçmek için giriş ve çıkışların kapatıldığı belirtildi.

GİRESUN'DA' KUTLUCA KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Kutluca köyü, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çamoluk ilçesinin Kutluca köyünde, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. maddeleri kapsamında, bugünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği belirtildi.

KIRŞEHİR’DE SİTE İÇERİSİNDE BULUNAN BİR APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Kırşehir merkezde, Medrese Mahallesi'ndeki 6 katlı bir apartmanda oturan aynı aileden 2 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 12 ailenin bulunduğu binanın karantina altına alınmasına karar verdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Vali İbrahim Akın, "10 Nisan 2020 tarihinde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirme neticesinde ilimiz merkez Medrese Mahallesinde bulunan bir site içerisindeki binada ikamet eden vatandaşlarımızdan bazılarının yapılan kontrollerinde koronavirüs vakasına rastlanılması ve temaslı şahısların bulunması nedeniyle salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir binada karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.


10 NİSAN

BARTIN'DA KARANTİNA UYGULAMASI İL GENELİNE YAYGINLAŞTIRILIYOR

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Hastalığın bulaşma hızını azaltmak için alınan ve ilan edilen tedbirlere uyulmaması durumunda karantina uygulaması ilin geneline yaygınlaştırılacaktır. Merkezde ve ilçelerde hareketlilik verileri izlenmekte olup bütün uyarılara rağmen bulaşma zincirinin kırılamaması halinde, bu durumda olan her yerde mahalle ve köyler arasındaki ulaşım da durdurulacaktır" ifadelerine yer verildi. 

ÇANKIRI'DA 1 İLÇE VE 38 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Çankırı'nın Yapraklı ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 38 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kentte Şabanözü ilçesine bağlı Kamış köyü ve Kurşunlu ilçesine bağlı Yeşilören köyü de daha önce karantinaya alınmıştı. 

SİİRT'TE 1 KÖY VE 1 MEZRA KARANTİNAYA ALINDI

Siirt'te Pervari ilçesine bağlı Tuzcular köyü ile Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyü Gözlü mezrasında karantina uygulanmasına karar verildi.

MUŞ'TA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı İyikomşu köyün karantina altına alındı.

SİVAS'TA 1 KÖYÜN KARANTİNA SÜRESİ UZATILDI

Sivas'ın Akıncılar ilçesine bağlı Şenbağlar köyünün karantina süresi bir hafta daha uzatıldı.

BİLECİK'TE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Ormangüzle köyü karantinaya alındı.

AĞRI'DA 2 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Alakoyun ve Danakıran köyleri karantinaya alındı.

ÇORUM'DA 1 Y DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy karantinaya alındı. Çorum'da daha önce Mecitözü'nün Bekişler, Sungurlu'nun Oyaca, Laçin'in Çamlıpınar, Uğurludağ'ın Eskiçeltek ve Kargı'nın Oğuz köyleri ile Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınmıştı.

BİTLİS'TE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bitlis'te merkeze bağlı Arıdağ köyü karantinaya alındı.

MARDİN'DE 3 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı kırsal Ahmetli ile Yardere mahalleleri ve Kızıltepe ilçesindeki Eymirli Mahallesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Derik'e bağlı Kovalı Mahallesi ve bağlı Tepecik Mezrası'nda 8 Nisan'da ilan edilen karantina sürüyor. Son açıklamayla birlikte kent genelinde karantinaya alınan yer sayısı 5'e yükseldi.

HATAY'DA 3 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Ceylanlı, Karamağara ve Yalangoz mahalleleri karantinaya alındı.

TRABZON'DA 2 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı Balaban Mahallesi ile Çarşıbaşı ilçesinin Kerem Mahallesi ve Erdoğdu Mahallesi’nde 10 katlı bir bina karantina altına alındı.

KARABÜK'TE 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Karabük'te Safranbolu ilçesi Tintin köyü Aliköseler Mahallesi karantinaya alındı.

VAN’DA 2 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Saray’ın Çaybağı Mahallesi ile Çaldıran’ın Zülfübulak Mahallesi koronavirüs nedeniyle karantinaya alınarak, giriş çıkışlara kapatıldı. Kentte karantinaya alınan yerleşim yerlerinin sayısı 14'e yükseldi.  

Çaybağı ve Zülfübulak mahallelerinin karantinaya alınmasıyla kentte karantinaya alınan yerleşim yerlerinin sayısı 14’e yükseldi. 27 Mart’tan bu yana çeşitli tarihlerde karantinaya alınan yerleşim yerleri şunlar: “Başkale ilçesi Esenyamaç (Xaşkan) ve bağlı 7 mezrası, Ilıcak (Hözî) Mahallesi ve bağlı Belliyurt mezrası, Örmetaş (Xirabe) Mahallesi, Çaldıran ilçesi Hanköy (Xan) Mahallesi ve Zülfübulak Mahallesi ile  Çatak ilçesi Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları.” 


9 NİSAN

SİNOP'TA 3 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde Hacıçay, Yenice ve Asarcık Camili köyleri karantinaya alındı. 

ARDAHAN'DA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Kol köyü 14 gün süreyle karantinaya alındı.

KASTAMONU'DA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Kastamonu'da Bozkurt İlçesine bağlı Kızılcaelma köyü 14 gün süreyle karantinaya alındı. Kentte daha önce 7 köy ve 12 mahallede karantina uygulanmaya başlanmıştı.

ERZURUM'DA 6 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Bayraktar Mahallesi, Aşkale ilçesine bağlı Gölören Mahallesi, Horasan ilçesine bağlı Eğertaşlar Mahallesi, Pasinler ilçesine bağlı Kasımpaşa Mahallesi, Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi ile Tekman ilçesine bağlı Mescidli Mahallesi'nde karantina altına alındı.

SİVEREK’TE 1 MAHALLE VE 2 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Urfa Siverek'in Böğürtlen Mahallesi, ilçe merkezinde bulunan Bağlar ve Dicle Mahalleleri, Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesi ile birlikte Karaköprü ilçesi Çankaya Mahallesi'nde 2 apartman ve Haliliye ilçesi Sancaktar ve Yavuz Selim mahallelerindeki 2 ev karantinaya alındı.

MARAŞ'TA 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Maraş'ta koronavirüs nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiği Doğanlıkarahasan Mahallesi karantina altına alındı. 

TRABZON'DA 2 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Trabzon'un Hayrat ilçesinde Pınarca ve Onur mahalleleri koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Hayrat ilçesinde daha önce de Pazarönü, Yeniköy ve Geçitli mahalleleri karantinaya alınmıştı.

NİZİP'TE 1 MAHALLE VE 21 EV KARANTİNAYA ALINDI

Antep'in Nizip ilçe merkezinde 21 ev ile Aşağıçardak Mahallesi karantinaya alındı.

SUR’DA 1 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde İskenderpaşa Mahallesinde bir bina karantina altına alındı. 

SOMA'DA 2 APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Manisa'nın Soma ilçesinde Turgutalp ile Cuma mahallelerindeki 2 apartman karantinaya alındı.

BATMAN'DA 2 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Barman'ın Kozluk ilçe merkezindeki Tepecik mahallesinde 2 bina karantinaya alındı.

ELAZIĞ'DA 3 APARTMAN DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Elazığ'da Ataşehir, Olgunlar ve Aksaray mahallelerinde bulunan 3 apartman daha karantinaya alındı. Bir süre önce kent merkezinde 4 apartman karantinaya alınmıştı.

VAN'DA 450 NÜFUSLU YERLEŞİM YERİ KARANTİNAYA ALINDI

Van'ın Saray ilçesinde bulunan Çaybağı Mahallesi'nin 25 haneli ve 450 nüfuslu Aşağı kümeevler yerleşkesi, karantinaya alındı.


8 NİSAN

MARDİN'DE 1 MAHALLE VE MEZRASI KARANTİNAYA ALINDI

Mardin'in Derik ilçesine bağlı kırsal Kovalı (Endewl) Mahallesi ve mahalleye bağlı Tepecik mezrası koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındı. 

KIRIKKALE'DE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükafşar köyü, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

KASTAMONU'DA KARANTİNA KARARLARI 

Kastamonu merkezine bağlı Halife köyünde Kovid-19 vakasının artış göstermesi nedeniyle köy merkezine giriş çıkışlara izin verilmemesi kararı aldı. Tosya ilçesinde ise Yağcılar köyünün tamamı ile Ortalıca köyünün Asar ve Bayat köyünün Taşkaynar mahalleleri, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Doğanyurt İlçesine bağlı Gözalan köyü Erköz Mahallesi de karantinaya alındı. Kastamonu'da daha önce 6 köy ve 10 mahallede karantina şartları uygulanmaya başlanmıştı.

AMASYA'DA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Amasya'da merkeze bağlı Ezine köyünün karantinaya alınması kararlaştırıldı. Böylece Amasya'da karantinadaki yerleşim yeri sayısı ikiye çıktı.

ÇANKIRI'DA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinin Yeşilören köyü, karantinaya alındı.

KIRŞEHİR'DE 1 MAHALLE VE 2 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Kırşehir'de, kent merkezindeki 80 dairelik 2 bina ile Kaman ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı. 

KARABÜK'TE 2 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Karabük'te Safranbolu ilçesine bağlı Bağcığaz köyü Rahmanoğlu Mahallesi ile Cücahlı köyü Sarıoğlu Mahallesi 22 Nisan'a kadar karantinaya alındı

KAYSERİ'DE 1 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Kayseri'de Kocasinan ilçesi Sancaktepe Mahallesinde bulunan bir bina koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantina altına alındı. 8 kat, 32 daireden oluşan binaya gelen polis ekipleri, apartmanın dış kapısını mühürledi. Binaya giriş ve çıkışlar durduruldu.

ANTEP'TE 7 EV KARANTİNAYA ALINDI

Antep’in İslahiye ilçesinde 6, Nurdağı ilçesinde 1 ev karantina altına alındı.

ERGANİ’DE 1 APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan bir apartman karantinaya alındı. Apartmandaki 9 kişilik ailenin yüksek ateş ve nefes darlığı nedeniyle Ergani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. 

ELAZIĞ'DA KARANTİNAYA ALINAN APARTMAN SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Elazığ'da koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Abdullahpaşa Mahallesinde bulunan bir apartman daha karantinaya alındı. Karantinaya alınan apartman sayısı 4'e yükseldi. Apartmana giden polis ekipleri, binanın girişini demir bariyerlerle kapattı, çevrede önlem aldı. 

KÜTAHYA'DA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çakırlar köyü, karantinaya alındı. Jandarma ve sağlık ekipleri, karantinaya alınan köyün girişlerinde önlem aldı. Simav'a bağlı Yeşildere köyü de 29 Mart'ta karantinaya alınmıştı.

BOZÜYÜK'TE 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Akpınar Mahallesi, koronavirüs vakalarının görülmesi üzerine 21 Nisan’a kadar karantinaya alındı.


7 NİSAN

BİNGÖL’DE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı kırsal Döşlüce Mahallesi’nde koronavirüs tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındı. Bingöl Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, mahallede koronavirüs tespit edildiğini ve mahallenin 14 gün süreyle karantinaya alındığını duyurdu. 

ADIYAMAN'DA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Adıyaman'da, aynı aileden 2 kişinin koronavirüs testleri pozitif çıkınca, yaşadıkları Merkeze bağlı Işıklı köyü karantinaya alındı.

Koronavirüs testleri pozitif çıkan 2 kişi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. 14 gün süreyle karantina uygulanacak olan köye giriş-çıkışlar jandarma tarafından kapatıldı.

SİNOP'TA 3 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sinop'un Durağan ilçesine bağlı Olukbaşı, Yeniköy ve Güngören köyleri Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sinop'ta önce üç farklı ilçede 7 köyde karantina uygulması başlatılmıştı.


6 NİSAN 2020

İSTANBUL'DA 4 BİNAYA KARANTİNA KARARI

İstanbul Bağcılar'da koronavirüs nedeniyle 4 bina karantina altına alındı. Bağcılar Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "4 Nisan'da toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirmelerde; ilçemiz Merkez, Çınar, Kirazlı ve Kazım Karabekir mahallelerindeki 4 binada ikamet eden vatandaşlarımızda yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle, bu binalarda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hükümleri uyarınca karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

BİTLİS'TE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Dönertaş köyü, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Tatvan'da, 1 Nisan'da da ilçe merkezinde 9 apartman ile Yumurtatepe, Örenlik ve Çanakdüzü köyleri karantinaya alınmıştı.

KARS'TA 2 KÖYDE DAHA KARANTİNA

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Söğütlü ve Büyük Oluklu köyü, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Kars'ta daha önce Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Digor ilçesi Türkmeşen, Susuz ilçesi Erdağı, Kağızman ilçesi Karabağ ve Selim ilçesi Benliahmet köyleri karantinaya alınmıştı.

KIRKLARELİ'NDE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kurudere köyü, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Bu köyde yaşayan ve koronavirüs testi pozitif çıkan 2 kişinin, hastalıktan habersiz oldukları süreçte köyde bulunan diğer vatandaşlarla temasa geçtiğinin belirlendiği ve köylerde fiziksel temasın yoğun olduğu aktarıldı.

NİĞDE'DE BİR BELDE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy beldesi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantina altına alındı.

Niğde'de Altunhisar ilçesine bağlı Karakapı beldesi ile Ulukışla köyü de karantina altına alınmıştı.


5 NİSAN 2020

SİİRT'TE 2 KÖY VE 3 MEZRA DAHA KARANTİNADA

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşyaka ve Kayahisar köylerinin yanı sıra Kayalı mezrası ile Kesmetaş köyüne bağlı Bindal ve Ankebir mezralarının 14 gün süreyle karantinaya alındı.

BİLECİK'TE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bilecik'te merkeze bağlı Aşağıköy köyü, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Köye, 19 Nisan'a kadar giriş-çıkışlar izne bağlandı.

ERZİNCAN'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Yeşilyaka köyü Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

DENİZLİ'DE 1 İLÇENİN TAMAMI VE 1 MAHALLE KARANTİNADA

Denizli'nin Acıpayam ilçesi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Acıpayam İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararına göre, ilçe sınırlarından kara yolu ile toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya olarak yapılacak tüm giriş çıkışların 15 gün  durdurulmasına karar verildiği belirtildi.

Denizli'nin Güney ilçesine bağlı Haylamaz Mahallesi de Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

BURDUR'DA 1 SOKAK KARANTİNAYA ALINDI

Burdur'un Bucak ilçesinde, Kovid-19 testi pozitif çıkan bir kişinin yaşadığı sokak ve temasta bulunduğu değerlendirilen akrabasının oturduğu sitede karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 testi pozitif çıkan hastanın ikametinin bulunduğu Yenimahalle Mahallesi 1209 Sokak'ın tamamı ve akrabasının yaşadığı Fatih Mahallesi'ndeki 2 bloktan oluşan site, her türlü teması önlemek için tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Güvenlik şeridiyle kapatılan sokak ve sitede oturan kişilerin başta sağlık olmak üzere tüm ihtiyaçları için tedbir alındığı belirtildi.

Bucak Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan hastanın yakından takip edildiği bildirildi.

MUŞ'TA 2 YERLEŞİM YERİ

Muş'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Karaağaç beldesi ve Demirkapı köyü karantinaya alındı. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ‪İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 vakasının çıkması ve köy içi temasın çok yoğun olduğunun tespit edilmesi nedeniyle Karaağaçlı beldesi ile Bulanık ilçesine bağlı Demirkapı köyünün 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

ÇORUM'DA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Bekişler köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

NEVŞEHİR'DE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bir köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Derinkuyu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Çakıllı köyünde, halk sağlığının korunması amacıyla 14 gün süreyle karantina sürecinin başlatıldığı belirtildi.

DİYARBAKIR'DA 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Ergani Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Ergani Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla, Bozyer Mahallesi'nin Taştepe mezrasında karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

SİVEREK’TE 2 BİN 500 NÜFUSLU MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Urfa’nın Siverek ilçesinde 2 bin 500 nüfuslu Şekerli Mahallesi, bir kişide koronavirüs belirtilerinin tespit edilmesinin ardından karantinaya alındı.

Siverek ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Şekerli Mahallesi'nde oturan ismi öğrenilemeyen bir kişi rahatsızlığı nedeniyle sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde koronavirüs belirtileri bulunan hasta, ilk müdahale sonrası ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İsmi açıklanmayan hasta burada yapılan Covid 19 testinin pozitif çıkmasıyla tedavi altına alındı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Siverek İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla hastanın yaşadığı Şekerli Mahallesi karantinaya alındı. Kararın ardından jandarma ekipleri mahalleyi giriş ve çıkışa kapattı. Barikat oluşturulan ve her türlü girişe yasaklanan mahalle sakinlerine, muhtar aracılığıyla dezenfektan ürünleri ile eldiven ve maske dağıtıldı.


4 NİSAN 2020

ORDU'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'nun Perşembe ilçesi Ramazan Mahallesi, bazı yurttaşlarda kovid-19 tespit edilmesi üzerine kapsamında karantinaya alındı.

URFA'DA 2 MAHALLE

Urfa'da, merkez ile kırsal mahallelerde yaşayan 5 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonucu 2 mahalle ve 3 ev karantinaya alındı.

İl Hıfzısıhha Kurulunca alınan yeni tedbirler Valiliğin internet sitesinden duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, merkez Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin Yenişehir, İpekyol, Hayatı Harrani ve kırsaldaki Açıkyazı mahalleri ile Siverek ilçesi kırsalında bulunan Şekerli Mahallesi'nde ikamet eden 5 kişinin koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Bu nedenle kırsalda bulunan Açıkyazı ve Şekerli Mahallelerinde, kent merkezindeki söz konusu 3 evde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

AKSARAY'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet köyü, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

KASTAMONU'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Merkez Halifekuyucağı köyünde Kovid-19 vakalarının gerçekleştirilen filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış gösterdiği belirtildi. Salgının kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla mahalleler hariç köy merkezinin ikinci bir emre kadar karantinaya alındığı bildirildi. 

ŞANLIURFA'DA 2 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

İl Hıfzısıhha Kurulunca alınan yeni tedbirler valiliğin internet sitesinden duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, merkez Eyyübiye ilçesinin Buhara Mahallesi ile Suruç ilçesinin Kırmit Mahallesinde ikamet eden birer kişinin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

ÇORUM'DA BİR MAHALLE İLE KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Uğurludağ ilçesine bağlı Eskiçeltek köyü ve Kargı ilçe merkezindeki Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan TOKİ-1 ve TOKİ-2 etap konutlarının Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin kararı doğrultusunda 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

SİİRT'TE BİR MAHALLE

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, saat 08.00'den itibaren vatandaşları salgından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan merkez Çal Mahallesi'nde karantina uygulaması başladı.


3 NİSAN 2020

Malatya'nın Darende, Hekimhan, Arapgir, Pütürge ve Kuluncak ilçelerindeki 5 mahalle, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Karantina kararı ile birlikte toplam nüfusu bini aşan 5 mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı, güvenlik önlemleri artırıldı.

DENİZLİ’DE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Denizli’nin Çal ilçesi Denizler Mahallesi’nde bir kadının korona virüs testinin pozitif çıkması nedeniyle mahalle karantinaya alındı. Evrensel'in edindiği bilgiye göre; Kişinin temasta bulunduğu kişiler tespit edilerek gözlem altına alındığı öğrenilirken mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma tarafından emniyet tedbirleri alındı.  Karantina bilgisi hakkında resmi makamlarca henüz açıklama yapılmazken mahalleye giriş ve çıkışlara izin verilmediği öğrenildi.

ÇORUM'UN OĞUZ KÖYÜ DE KARANTİNAYA ALINDI

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Oğuz köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kentte daha önce 3 yerleşim yeri karantinaya alınmıştı. Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kargı ilçesine bağlı Oğuz köyünün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı belirtildi. Çorum'da, daha önce de Sungurlu ilçesinden Oyaca, Mecitözü ilçesinden Fındıklı ile Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyleri karantinaya alınmıştı. Köylerin giriş ve çıkış noktaları, jandarma ekiplerince kapatıldı. 

SİİRT'TE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyü, 2 kişiye yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 14 gün süreyle karantinaya alındı.


2 NİSAN 2020

SİİRT ŞİRVAN'A BAĞLI AKGEÇİT KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, köyde ikamet eden 2 kişinin Kovid-19 tetkik sonucunun pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla giriş ve çıkışa kapatılan köyün karantina altına alındığı bildirildi.

KARAMAN’IN AYRANCI’YA BAĞLI BERENDİ KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyünün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla ilçeye bağlı Berendi köyünün giriş ve çıkışa kapatılarak karantina altına alındığı belirtildi.

MALATYA'DA KARANTİNAYA ALINAN MAHALLE SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Malatya'da Kuluncak ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi ve Pütürge ilçesine bağlı Sahilköy Mahallesi'nin de karantinaya alınmasıyla, kentte karantinaya alınan mahalle sayısı 5'e yükseldi.

SİLVAN’DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Diyarbakır Silvan’da bir mahalle muhtarı ve eşinin koronavirüs testleri pozitif çıktı, mahalle karantinaya alındı.Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir mahalle muhtarı ve eşinin yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduğu belirtildi. Koronavirüs şüphesi ile Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde tutulan çiftin yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. Hastane izolasyona alınan muhtar ve eşinin yaşadığı 80 haneli mahalle de karantina altına alındı.Mahallenin giriş çıkışları kapatılırken, doktorların mahallede yeni vakaların olup olmadığını kontrol ettiği öğrenildi.

ÇORUM'DA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çorum'un Laçin ilçesindeki Çamlıpınar köyü İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından 14 gün süreyle karantina altına alındı. Karantina süresince köye giriş ve çıkışların kolluk kuvvetlerinin kontrolünde sağlanacağı belirtildi. Çorum'da daha önce Mecitözü'nün Fındıklı ile Sungurlu'nun Oyaca köyleri karantinaya alınmıştı.

KONYA'DA 1 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Konya'nın Ilgın ilçesi Argıthanı Mahallesi, il dışından gelen 1 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı. Mahalleye giriş, çıkışlar kapatıldı.

İzmir'den bir yakının cenazesine katılmak için Argıthanı Mahallesi'ne gelen kişi, dün yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, ailesi ve temasa geçtikleri kişiler sağlık ekipleri tarafından takibe alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yaklaşık 3 bin nüfuslu mahalle bugün karantinaya alındı. Mahalle halkı sokağa çıkartılmazken, Ilgın Belediyesi ekipleri de dezenfeksiyon çalışması yaptı. Jandarma da mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Beyşehir ilçesinin Esence Mahallesi'nin dünden itibaren karantinaya alınması üzerine Konya'da karantinaya alınan mahalle sayısı 2'ye yükseldi.

ORDU'DA 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'nun Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi koronavirüs tespit edilen vakaların görülmesi üzerine karantina altına alındı.

İLK KEZ BİR İLÇE MERKEZİ KARANTİNADA: BORÇKA

Artvin’in Borçka ilçe merkezi ve Aralık köyü koronavirüs salgını önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Böylece ilk kez bir ilçe merkezi karantinaya alınmış oldu. 

KARS'TA BİR KÖY DAHA KARANTİNA'DA

Kars'ta bir köy daha koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Kars'ın Selim ilçesi Benliahmet köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Benliahmet köyünün, bugün itibarıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, köye giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtildi.

Kars'ta daha önce Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Digor ilçesi Türkmeşen, Susuz ilçesi Erdağı ve Kağızman ilçesi Karabağ köyleri karantinaya alınmıştı.


1 NİSAN 2020

MUŞ'TA 3 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Muş'ta merkez Yazla ve Alagün ile Bulanık ilçesine bağlı Yüzbaşı köyleri karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle: "Yoğun İstanbul ve diğer illerden gelişler, bazı vatandaşların ev karantina kurallarına uymaması, geldikleri araçta Kovid-19 pozitif vaka çıkması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alınmıştır. Sağlık ve diğer ihtiyaçlar için her türlü tedbir alınmıştır.’’

SAMSUN'DA OVACIK MAHALLESİ KARANTİNAYA ALINDI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Ovacık Mahallesi Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceği belirtilen açıklamada, mahallede istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verildiği kaydedildi.

UŞAK'TA GÜRLEK KÖYÜ KARANTİNADA

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Gürlek köyü, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

NİĞDE'DE ULUKIŞLA KÖYÜ KARANTİNA ALTINA ALINDI

Niğde’de Altunhisar ilçesine bağlı Ulukışla köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle biraraya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir." ifadesine yer verildi.

SİVAS ZARA'YA BAĞLI TUZLAGÖZÜ KÖYÜ KARANTİNADA

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Tuzlagözü köyünün, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Böylece Sivas'ta karantinaya alınan köy sayısı 10'a yükseldi.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinin Şenbağlar, Koyulhisar ilçesinin Boyalı, Dilekli, Kurşunlu, Yağcılar, Suşehri ilçesinin Boyalıca, Gökçekaş, Yıldızeli ilçesi Üyük ve Doğanşar ilçesi Darıkol köylerinde daha önce karantina kararı alınmıştı.


31 MART 2020

SİVAS'TA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Sivas'ın Doğanşar ilçesine bağlı Darıkol köyü Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Böylece Sivas'ta karantinaya alınan köy sayısı 9'a yükseldi.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinin Şenbağlar, Koyulhisar ilçesinin Boyalı, Dilekli, Kurşunlu, Yağcılar, Suşehri ilçesinin Boyalıca ve Gökçekaş, Yıldızeli ilçesinin ise Üyük köylerinde daha önce karantina kararı alınmıştı.

ZONGULDAK'TA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Zonguldak'ta Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Velibeyler Köyü Merkez Mahallesi'nin karantinaya alındığını açıkladı. Kararın saat 21.00 itibarıyla uygulanmaya başlandığını duyuran Altay, "Velibeyler Köyümüzdeki korona pozitif vakasıyla bağlantılı olarak temaslı kişilerin hastalığı yayma tehlikesine karşı, Devrek ilçe Umumi Hıfzısıhha Meclisinin 31 Mart tarihli ve 7 sayılı ara kararı ile Velibeyler Köyü Merkez Mahallesinde karantina kararı alınmıştır. Bugün saat 21.00 itibariyle giriş çıkışlar 14 gün yasaklanmıştır" dedi.

BATMAN SASON'DA 3 ADRES VE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Batman'da Sason merkeze bağlı Yeşilova, Yıldızlar ve Tekinler mahallesindeki 3 adres ve Altıdere köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sason Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz Altıdere köyünde ve ilçe merkezinde 3 ayrı adreste koronavirüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.


30 MART 2020

BİTLİS'TE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu köyü, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Köye giriş ve çıkışların kapatıldığı duyuruldu.

Mutki ilçesine bağlı Koyunlu köyü, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Mutki İlçesine bağlı Koyunlu Köyü’nün geçici süreyle karantinaya alınarak köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir" denildi.

MALATYA'DA 1 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi karantina altına alındı.

KARS'TA 3 KÖY VE 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Kars'ta, 3 köy ve 1 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Dağpınar Beldesi Merkez Mahallesi, Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü, Susuz ilçesine bağlı Erdağı köyü ile Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünün karantinaya alındığı belirtildi. Bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar durduruldu.

VAN'DA BİR MAHALLE VE 1 MEZRA DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Hanköy, Başkale ilçesinin Esenyamaç, Çatak'ın Alacayer Mahallesi'ne bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarının ardından, Başkale'nin Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrası da koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

DERSİM'DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü, bir vatandaşın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması sebebiyle Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.


29 MART 2020

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyünde karantina uygulaması başlatıldı.

ÇANKIRI

Çankırı'da Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü karantinaya alındı.

SİVAS

Sivas'ta 5 köy (Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köyleri) karantina altına alındı.

YOZGAT

Yozgat'ta Derbent köyü, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

MALATYA

Malatya'nın Darende ve Arapgir ilçelerinde iki mahalle karantinaya alındı.

GİRESUN

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

ARTVİN

Artvin'in Borka ilçesi Cami Camili köyü, karantina altına alındı.

MARDİN

Mardin'in Mazıdağı’na bağlı Yetkinler köyü karantinaya alındı.


28 MART 2020

DERSİM

Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü karantina kararı alındı.


27 MART 2020

İLK BÖLGESEL KARANTİNA KARARI RİZE’DE VERİLDİ

İlk bölgesel karantina kararı Rize’de alındı. Rize'de, merkeze bağlı Kendirli Beldesi ve 4 köy (Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri) koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. 

MARDİN

Mardin’in Derik ilçesine bağlı kırsal Derinsu mahallesi karantina altına alındı.

VAN

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi karantinaya alındı. Hanköy Mahallesi'nin ardından İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları da karantinaya alındı.

YOZGAT'TA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü, karantinaya alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis doktoru, Kovid-19 testi negatif çıkmasına rağmen gözlem altına alındı

SONRAKİ HABER

Dolar/TL yeni haftaya 6,50'den başladı (30 Mart 2020)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...