27 Mart 2020 00:03

Renault işçisi: Olup biteni kaygı ve korku ile izlemek yerine birlik olmalıyız

Renault işçisi: Bu zorlu süreçten istifade ekonomik krizin faturasını bizlere kesen, işten atma saldırılarını yeniden gündeme getiren fırsatçı patronlara geçit vermemeliyiz.

Paylaş

Renault işçisi
Bursa

Türkiye’de koronavirüs çıktıktan sonra fabrika içinde birbirimize yaklaşamaz olduk. Kronik hasta, hamile ve evden iş yapabilecek olan beyaz yakalılara yönetim izin verirken biz iki gün öncesine kadar sürekli temas halinde çalışmaya devam ediyorduk.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adlı yeni bir ekonomi paketi açıkladı. Patronları koruyan bu ekonomi paketinde, işten atmaların ve ücretsiz izin dayatmasının yasaklanması gibi işçi örgütlerinin talepleri tahmin edersinizki yer almadı. Salgın bahanesine sarılan patronlar, “İşler düşüyor” diyerek, “Koronavirüse karşı önlem” diyerek işçi kıyımlarına, işten atmalara devam ettiler. İşçi sınıfı olarak olup biteni kaygı ve korku ile izlemek yerine birlik olmalıyız. Bizim birbirimizden başka dostumuz yok, bizi birbirimizden başka koruyacak kimsemiz yok! Alınması gereken sağlık tedbirlerini aldırmak için mücadele etmeliyiz, gerekirse en meşru hakkımızı kullanarak hep birlikte iş durdurmalıyız. Bu zorlu süreçten istifade ekonomik krizin faturasını bizlere kesen, işten atma saldırılarını yeniden gündeme getiren fırsatçı patronlara geçit vermemeliyiz. Unutmayalım ki tüm bunları ancak bilinçli ve örgütlü olursak yapabiliriz.

 

ÖNCEKİ HABER

Süleyman Soylu: Salgının önüne geçemezsek en yüksek tedbiri alırız

SONRAKİ HABER

ÖTV, bazı tütün ürünlerinde ikiye katlandı, kolalı gazozlarda yüzde 35'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...