26 Mart 2020 10:06

Bangladeş koronavirüs nedeniyle mülteci kamplarını karantinaya aldı

Bangladeş’te koronavirüs nedeniyle toplamda 1 milyon mültecinin yaşadığı kamplar karantinaya alındı.

Fotoğraf: Abdullah Coşkun/AA

Paylaş

Bangladeş'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında yaklaşık 1 milyon Arakanlı mültecinin yaşadığı 34 mülteci kampı karantina altına alındı.

Bangladeş Mültecilere Yardım ve Yeniden Yerleştirme Komisyonu Üyesi Muhammed Mahbub Alam Talukder, mültecilere bir sonraki açıklamaya kadar barınaklarını terk etmemelerinin tebliğ edildiğini belirtti.

Tedbirin hükümetin salgınla mücadele konusunda kabul ettiği kararlar uyarınca alındığını ifade eden Talukder, "Eğer virüs Arakanlı Müslümanların bulunduğu kalabalık kamplarda yayılmaya başlarsa bunu kontrol etmek çok zor olacaktır. Bu tehlikenin farkında olarak tüm mültecilere barınaklarından çıkmamaları ve acil durumlar dışında kamp içinde hareket etmemeleri çağrısında bulunduk" diye konuştu. 

170 milyon nüfuslu Bangladeş ülke çapında da tedbirleri arttırdı. Ülkeye kara, hava ve deniz yoluyla girişler kapatılırken, yurt içi kara ve demir yolu ulaşımı durduruldu.

Tüm eğitim kurumları tatil edildi, kamu kurumları ve özel kuruluşlar ile eczane ve marketler dışındaki tüm ticari işletmeler 10 gün süreyle kapatıldı.

Bangladeş'te bugüne dek 39 koronavirüs vakası görüldü, virüs nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YÖK Başkanı Saraç: YKS ertelendi, üniversitelerde sadece uzaktan eğitim verilecek

SONRAKİ HABER

ABD Senatosu koronavirüse karşı 2,2 trilyon dolarlık “teşvik paketini” onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...