Türkiye'de koronavirüsten 59 can kaybı | Tüm gelişmeler (25 Mart)

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle 15 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 59, vaka sayısı ise 2 bin 433 oldu.

ÖZET

■ Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a yükseldi. Vaka sayısı 2 bin 433 oldu.

Uzaktan eğitim süresi 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

■ Kısa Çalışma Ödeneği ve Telafi Çalışma Süresi koşullarıyla ilgili değişikliğe gidildi.

■ Etil alkol, tek kullanımlık maske ve solunum cihazında gümrük vergisi kalktı.

■ Koronavirüsten etkilenen esnafların kredilerinin 3 ay ertelenmesine karar verildi.

25 Mart 2020 05:53
Son Güncellenme: 25 Mart 2020 19:48
.
23:42

Paylaş

BAKAN KOCA: 15 HASTA DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son 24 saatte 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. Sayılar, kayıp acısını, endişeyi ifade edemez. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar." dedi.

 
23:00

Paylaş

ANKARA BELEDİYESİ 12 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUĞU OLAN ÇALIŞANLARIN İZNİNİ UZATTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgını nedeniyle okullarda 30 Nisan'a kadar eğitime ara verildiği için 12 yaşından küçük çocuğu bulunan belediye çalışanlarının izinlerinin de aynı tarihe kadar uzatıldığını bildirdi.

 

21:01

Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınıyla ilgili ulusal sesleniş konuşması yaptı.

Türkiye'nin koronavirüs ile mücedelede en erken tedbir alan ülke olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Virüs bulaşmasını önlemenin tek yolu gönüllü karantina" dedi.

20:34

Paylaş

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLANLARIN MAAŞ ÖDEMELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların emekli maaşlarını evlerinden alabilmeleri için valiliklere talimat verdi.  Maaş ödemeleri, öncelikle banka görevlilerince, görevlilerinin yetersiz kaldığı yerlerde ise Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla yapılıyor. (AA)

19:15

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA VE EĞİTİM BAKANI SELÇUK ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: EĞİTİME ARA 30 NİSAN'A KADAR UZATILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası ortak açıklama yaptı.

İlk olarak konuşan Bakan Koca, "Okullarımız koronavirüs sebebiyle tatile girdi şeklinde bir kanı var. Bu yanlıştır. Çocuklarımızın eğitimi devam ediyor" dedi. Koca, "Okullara verilen ara uzatılacak" dedi. Yoğun bakımda tedavi gören iki hasta hakkında bilgi veren Koca, bu hastaların iyileştiğini söyledi. Koca, "İyileşen hasta sayısı 26. Yaşları 60'ın üzerinde iki hastamız taburcu oldu" dedi.

Koca, "Türkiye'de iyileşen hasta sayısı 26. 60 yaş üstü iki hastamızı taburcu ettik. Yoğun bakımdaki 136 hastamıza Çin'den ilaç verilmeye başlandı. 82 milyonun hepsinin test yaptırması gerekmiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok" dedi.

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da "Evde eğitim 30 Nisan'a kadar sürecek" dedi.

18:43

Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 1 MİLYON HIZLI TANI KİTİ KULLANIMA SUNULACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "1 milyon hızlı tanı kiti kısa sürede kullanıma sunulacak. Yerli dezenfektan, koruyucu elbise gözlük ve maske üreten firmalara 6 milyon TL destek verilecek." dedi. (AA)

18:38

Paylaş

 

18:15

Paylaş

BAKANLAR FAHRETTİN KOCA VE ZİYA SELÇUK ORTAK AÇIKLAMA YAPACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün saat 19:15'te ortak açıklama yapacak.

 

17:41

Paylaş

HASTANE ÇALIŞANI 33 YAŞINDAKİ DİLEK TAHTALI HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul'da Acıbadem International Hastanesinde çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

17:07

Paylaş

SES: HASTANELERİN TÜM ALANLARI RİSKLİ BİRİM KABUL EDİLMELİ

SES İstanbul Şubeleri, tüm dünyayı etkisi altında alan koronavirüs (Kovd-19) salgınına ilişkin sosyal medya hesapları ve Skype üzerinden basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen halen pandemi salgınlarında uygulanan önlemlerin hayata geçirilmesinde çok ciddi eksikler ve sorunlar yaşandığı ifade edildi.

17:04

Paylaş

 

16:30

Paylaş

FENERBAHÇE'DE BİR FUTBOLCUDA VE BİR SAĞLIK HEYETİ ÇALIŞANINDA KORONAVİRÜS BULGULARINA RASTLANDI

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımından bir oyuncuda ve bir sağlık heyeti çalışanında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulgularına rastlandığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol A takımımızın oyuncuları, teknik kadrosu ve idari çalışanları bugün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde koronavirüs testinden geçmiştir. Yapılan tetkiklerde bir oyuncumuzda ve bir sağlık heyeti çalışanımızda yeni tip koronavirüs bulgularına rastlanmıştır. Oyuncumuzun ve sağlık heyeti çalışanımızın ileri tetkiklerinin ve tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir." denildi.

15:35

Paylaş

SÜLEYMAN SOYLU: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN ÖNCE ÖNEREBİLECEĞİMİZ TEDBİRLER VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceğine dair soruya "Sokağa çıkma yasağından önce önerebileceğimiz tedbirler var. Herkes kendi olağanüstü sürecini ilan ederse bu konuda daha üst bir tedbir almaya gerek olmayacak" yanıtını verdi.

15:10

Paylaş

RENAULT CUMA GÜNÜ ÜRETİMİ DURDURUYOR

Bursa’da üretim yapan otomotiv devlerinden Oyak Renault'da üretime cuma 4-12 (16.00-00.00) vardiyası sonrası ara vereceği bildirildi. Fabrika yönetimi tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da fabrika şeflerinin işçilere üretimin cuma günü duracağını söylediği bildirildi. Fabrikada örgütlü olan Türk Metal Sendikası ise işçilere attığı mesajla bilgiyi doğruladı.

14:53

Paylaş

ESKİ HDP’Lİ VEKİL ÇAĞLAR DEMİREL: CEZAEVİNDE ÖNLEM ALINMADI, TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP milletvekilli Çağlar Demirel, cezaevinde koronavirüse karşı önlem alınmadığını belirterek tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Annesi Gülperi Demirel ile telefonda görüşen Çağlar Demirel, cezaevinde virüs ile ilgili önlem alınmadığını ve test yapılmadığını aktardı. Demirel, öncelikle hasta ve yaşlı tutukluların acil bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

14:42

Paylaş

GAZETECİ İSKENDER BAYHAN TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜS GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRİYOR

İlk koranavirüs vakasından bugüne neler yaşandı? Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve fabrikalardaki son durumu İskender Bayhan'la değerlendiriyoruz.

14:21

Paylaş

KARGO İŞÇİLERİ KORONAVİRÜS TEHDİDİNİ ANLATTI

Koronavirüs salgınının doğuracağı tehlikelere karşı en riskli iş kollarının başında kargo işçileri geliyor. Günde ortalama 100 adet kargo dağıtan Şişli bölgesindeki MNG, Aras, PTT, Yurtiçi Kargo işçileri ile çalışma koşullarını, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini konuştuk.

14:16

Paylaş

TUTUKLU AİLELERİ, TAHLİYE TALEBİYLE DİLEKÇE KAMPANYASI BAŞLATTI

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonun (MED TUHAD-FED) koronavirüs riski altındaki cezaevlerinde kalan tutuklular için kampanya başlattı. Aileler Adalet Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na yapılacak düzenlemenin herkesi kapsaması gerektiğine dikkat çekilen dilekçeler göndererek önlemlerin artırılması ve tüm tutukluların tahliye edilmesini istiyor.

13:42

Paylaş

GÜVENLİK SORUŞTURMASINA TAKILAN HEKİMLER VİRÜSLE MÜCADELE ETMEK İSTİYOR

Güvenlik soruşturması gerekçesiyle göreve başlayamayan doktorlar, "Salgının bu denli arttığı bir dönemde hekimlik yapmak istiyoruz ama önümüze engeller konuluyor" diyor.

12:48

Paylaş

“İSTANBUL'DA 24 HEKİM VE HEMŞİREDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ”

Koronavirüs salgınıyla mücadelede yurtdışından gelen riskli grupların “Durum Bildirir Sağlık Raporu” için Aile Sağlığı Merkezi’ne (ASM) yönlendirilmesi nedeniyle hükümete eleştirilerde bulunan İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, İstanbul’un farklı ilçelerinde görev yapıp, koronavirüs tespit edilen aile hekimi ile hemşire sayısının 24 çıktığını açıkladı.

{{400401}}.

12:41

Paylaş

DOKTOR ERGİN KOÇYILDIRIM: ABD’DE KULLANILAN TÜRK TEST KİTİ YOK

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Ergin Koçyıldırım Türkiye tarafından ABD’ye gönderildiği söylenen yerli üretim test kitleriyle ilgili Sağlık Bakanına açık mektup yazdı. Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi ve Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu ile görüştüğünü belirten Koçyıldırım, Covid-19 tanısı için test amaçlı kullanılan kitler arasında Türkiye’den gelen bir kit olmadığı sonucuna ulaştığını duyurdu.

12:36

Paylaş

BAKANLIKTAN KIBRIS’TA KALAN ÖĞRENCİLERE: GEMİYLE GELMEYE ÇALIŞIN

Koronavirüs nedeniyle sınırlarını kapatma kararı alan KKTC’de mahsur kalan öğrenciler, Dışişleri Bakanlığına Türkiye’ye feribot yerine uçakla dönmenin kendileri için daha sağlıklı olacağını bildirdi. Öğrenciler, bakanlığın kendilerine “gemiyle dönmeye çalışın” dediğini ileri sürdü.

12:30

Paylaş

İZSU İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU’da çalışan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçiler, koronavirüs salgınına karşı yeterli önlem alınmaması nedeniyle iş bıraktı. İşçiler “İzmir'in mahallerinde, sokaklarında ve 30 ilçesinde, binlerce köyünde, binlerce insanla karşı karşıya gelen 1 milyon sekiz yüz bin üzerindeki abonenin her ay düzenli olarak sayacını okuma yapan ve açma kapama işçileri olarak koronavirüs salgınına karşı alınmayan önlemler yüzünden iş bırakıyoruz” dedi.

10:48

Paylaş

YENİ YAŞAM BASILI GAZETEYE ARA VERDİ

Yeni Yaşam Gazetesi, koronavirüs salgını nedeniyle sağlıklı koşullar oluşana kadar matbaa baskısına ara vererek sadece internet üzerinden yayın yapma kararı aldı.

10:46

Paylaş

"SİNCAN CEZAEVİNDE KORONAVİRÜS" İDDİASI

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevinde bulunan 70 yaşındaki bir mahpusun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

10:45

Paylaş

PROMETEON, İZMİT FABRİKASINDA ÜRETİME ARA VERİYOR

Prometeon Türkiye, koronavirüs önlemleri kapsamında İzmit fabrikasında üretime 1-12 Nisan tarihleri arasında geçici olarak ara vereceğini açıkladı. (DHA)

10:38

Paylaş

7 ÜLKEDEN 2 BİN 721 ÖĞRENCİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüsün ardından 7 ülkeden 2 bin 721 öğrencinin Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

 

10:37

Paylaş

ESNAF VE SANATKARLARIN KREDİLERİ 3 AY ERTELENECEK

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, koronavirüs salgınından zarar gören esnafların Halk Bankasından kullandıkları düşük faizli kredi borçları 3 ay faizsiz ertelenecek.

10:36

Paylaş

DOÇ. DR. ÇAĞHAN KIZIL: HERKES RİSK GRUBUNDA

Doç. Dr. Çağhan Kızıl: Toplumdaki yaygın kanının aksine herkes risk grubunda. Yoğun bakıma alınanların yüzde 12’si 45 yaş altında. Tam sokağa çıkma yasağı, herkese ücretli izin, yaygın test olmalı.

10:35

Paylaş

ETİL ALKOL VE KULLANIMLIK MASKEDE GÜMRÜK VERGİSİ KALKTI

Kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen dökme etil alkoldeki gümrük vergisi ve tek kullanımlık tıbbi maskede ilave gümrük vergisi kaldırıldı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa