24 Mart 2020 14:30

Fransa’da iki doktor daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Fransa’nın Grand Est bölgesinde koronavirüs nedeniyle 2 doktorun daha yaşamını yitirmesiyle ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybeden hekim sayısı 5'e yükseldi.

Paris'te tıbbi maske takarak dolaşan kadınlar | Fotoğraf: AA

Paylaş

Kıvanç DEMİR
Strazburg

Fransa’nın Grand Est bölgesinde koronovirüs nedeniyle iki doktor yaşamını yitirdi. Ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybeden toplam doktor sayısı böyle 5’e yükselmiş oldu. Kovid-19 bulaşan sağlıkçı sayısı ise 490.

Doktorlardan Mahen Ramloll, 70 yaşındaydı ve 22 Mart Pazar günü Colmar’da hayatını kaybetti. Şehrde uzun zamandır yaşayan ve doktorluk yapan pratisyen hekim Romball’ın Fessenheim’deki tıbbi ofiste çalışmalarda da yer aldığı, ayrıca birçok başka kentte de yedek doktorluk yaptığı açıklandı.

Doktor Jean Marie Boegle ise 66 yaşındaydı. Koronavirüs nedeniyle Dijon şehrinin merkezi üniversite hastanesinde geçtiğimiz pazar günü hayatını kaybetti. Boegle'in 34 yıldır Mulhouse’daki Diaconat kliniğinde jinekolog ve doğum uzmanı olarak çalıştığı belirtildi.

FRANSA’DA CAN KAYBI ARTIYOR

Hükümet yetkilerinin güncel açıklamalarına göre 24 Ocak’tan bu yana salgından ölenlerin sayısı 860’a çıktı. Salgına yakalananların sayısının ise 19 bin 856’ya yükseldiği açıklandı.

Mulhouse Valiliğinin aldığı kararla akşam 21.00 ile sabah 06.00 saatleri arası tamamen sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu sürecin ne zaman sonlanacağı ise belirtilmedi. Bu saatler arasında marketler ve paket teslim yapan şirketler de tamamen kapalı olacak.

Öte yandan yine Mulhouse’da bulunan Emile Muller Hastanesinin yoğun bakım servislerinin bloke olduğu ve bu nedenle kurulması planlanan askeri hastanenin bir an önce çalışmaya başlaması gerektiği vurgulanıyor. Askeri hastanenin tam olarak ne zaman açılacağına dair bir tarih verilmiş değil.

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da kadın cinayeti: Eski sevgilisini öldürüp intihar etti

SONRAKİ HABER

Hindistan'da koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa