25 Mart 2020 00:36

Pirelli işçisi: Koronavirüs salgını psikolojimizi de bozdu

"Akrabaları yurt dışından veya umreden gelen ya da kronik rahatsızlıkları olanların da zorunlu izne ayrılmasıyla beraber ister istemez iş yükümüz de arttı."

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Pirelli işçisi
Kocaeli

Sanayi şehrinde hâlâ üretime devam eden birkaç fabrikadan birinin işçisi olarak yazıyorum, durum çok vahim bir noktada şu an, çaresizliğin dibi bizler için.

Birkaç gündür kendimizi çok kötü hissediyoruz. Malum koronavirüs salgını gerçek anlamda fabrikada hepimizi pisikolojik olarak baskı altına almış vaziyette. Herkesin gözü kulağı sokağa çıkma yasağı haberinde. Neden mi? Çünkü işveren cephesi üretimi devam ettirmekte ısrarlı, herkes artık ciddi ciddi korkuyor. İnsanlar gerektiği kadar önlem alınmamasından şikayetçi. Bu yetmezmiş gibi, geçen hafta fabrika müdürünün gayet soğukkanlı bir şekilde yemekhaneye gelip “İş durdurma yahut üretime ara verme gibi bir durum gündemimizde yoktur” demesi, onlar için gerçekten hayatımızın hiçbir anlam ifade etmediğini bir kez daha gözlerimizin önüne sermiş oldu.

Tüm bu süre zarfında akrabaları yurt dışından veya umreden gelen ya da kronik rahatsızlıkları olanların da zorunlu izne ayrılmasıyla beraber ister istemez iş yükümüz de arttı. İşyerinde herkes vaka bekler hale geldi. “Belki vaka olur da üretim durur” dedik ama o da olmadı. Durum böyle olunca fabrika içinde kulaktan kulağa çok şey yayılıyor. Fabrikada virüsün bulaştığı söylenen işçiler var ama işveren bunu yalanlıyor şimdilik.

Tedbir ve hijyen konusundaysa biraz geç olsa da belli yerlere dezenfektanlar konuldu. Yemekhanede belli değişiklikler yapıldı lakin yeterli mi tartışılır. Kısaca herkes bunalımda, gergin. İnsanlar paranoya olmuş vaziyette sokağa çıkma yasağını bekliyor.

ÖNCEKİ HABER

İşçiler koronavirüs tehlikesine rağmen çalışıyor: Eldivenler elimizde parçalanıyor

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca 7 yeni ölüm açıkladı | Türkiye'de toplam vaka 1876, ölüm 44 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...