Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 44 oldu | Tüm gelişmeler (24 Mart)

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi.

 

24 Mart 2020 04:57
Son Güncellenme: 24 Mart 2020 21:54
.
01:53

Paylaş

HDP MİLLETVEKİLİ HATİMOĞLU: YURT DIŞINDAKİ İŞÇİLERİN DÖNÜŞÜ İÇİN KOŞULLAR SAĞLANSIN

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğuları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dönmek isteyen yurt dışındaki işçilerin gerekli önlemler alınarak Türkiye'ye dönmesinin sağlanmasını istedi.

01:44

Paylaş

UÇUŞLARI İPTAL EDİLENLERE YENİ HAKLAR TANINDI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 5 Şubat'tan itibaren uçuşu iptal edilen yolcular, istediği bir tarih için bilette değişiklik yapabilecek. Biletini açığa alabilecek. Açığa alınıp kullanılmayan bilet için uçuş yasağı kalktıktan sonraki 2 ayın sonunda iade bedeli alınabilecek.

01:43

Paylaş

KISA ÇALIŞMA SÜRESİ VE TELAFİ ÇALIŞMA SÜRESİYLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği ve Telafi Çalışma Süresi ile ilgili yapılan değişiklikleri müjde olarak duyurdu:

  • Kısa Çalışma Ödeneğinde 600 gün şartı 450'ye, 120 gün şartı 60'a indirildi.
  • Telafi çalışma süresi 2 aydan 4 aya çıkarıldı.
01:39

Paylaş

ADLİ KONULARA İLİŞKİN SÜRELER 30 NİSAN'A KADAR DURDURULDU

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanunla, adli konulara ilişkin süreler 30 Nisan 2020’ye kadar durduruldu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM'de kabul edilen ekonomiye ilişkin düzenlemeler de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla duruşmaların ertelenmesi konusunda Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) yetki verildiğini bildirdi.

01:37

Paylaş

KORONAVİRÜS SALGINIYLA DUA YOLUYLA MÜCADELE

AKP iktidarı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede ilginç bir yöntem seçerek yatsı ezanının ardından cami hoparlörlerinden dua okuttu.

23:17

Paylaş

DENİZLİ'DE İKİ FİRMA DAHA ÜRETİME ARA VERDİ

Denizli’de koronavirüs salgını nedeniyle üretime ara veren firma sayısı artıyor. Daha önce Gökhan Tekstil ve Menderes Tekstil üretime ara verdiğini duyurmuştu. Şimdi de 700 çalışanı bulunan Kaynak Tekstil ve 350 çalışanı bulunan Yonga Mobilya üretime ara verdi.

22:57

Paylaş

ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK: 7 MİLYAR LİRAYA YAKIN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VERECEĞİZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceklerini bildirdi.

22:14

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA: 7 HASTAMIZI KAYBETTİK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. Son 24 saatte toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz."

 

 

19:37

Paylaş

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MARMARAY'DAN ÜCRETSİZ YARARLANACAK

Cumhurbaşkanlığı kararı ile sağlık çalışanları kamuya ait sosyal tesisler ile Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden ücretsiz faydalanacak.

Ayrıca, sağlık çalışanlarına 1 Mart 2020'den geçerli olmak üzere üç aylık ek ödeme yapılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

17:56

Paylaş

KADINLARDAN "CİNSEL SUÇLARA İNDİRİM OLMAZ" TEPKİSİ

Koronavirüs salgını gerekçesiyle cinsel suçlarda indirime gidilmesine ya da suçluların tahliye edilmesine karşı çıkan kadınlar, sosyal medyada "#CinselSuçlardaİndirimOlamaz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Meclise gelecek olan infaz paketiyle beraber çocuk istismarı dahil, cinsel suçlarda 3/4’lük koşullu salıverilme oranının 2/3’e (yüzde 75'den, 67'ye) indirilmeye çalışılacağı belirtiliyor.

17:52

Paylaş

BAKAN KOCA'DAN AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Aşı Enstitüsünün koronavirüse karşı aşı geliştirilmesi için harekete geçildiğini bildirdi. Koca, "Bakanlığımızın Aşı Enstitüsü, bilim dünyamızın Kovid-19'a karşı aşı geliştirmesi için harekete geçti. Umut verici her bilimsel çabayı destekleyeceğiz. Maliye Bakanlığımız fon oluşturmaya hazır." dedi.

17:23

Paylaş

MUSLERA: BAŞKAN DİNİ HASTALIĞIN ÖNÜNE KOYDU

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Spor 890'a verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Sabır ve dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum” sözlerini eleştirdi. Türkiye'nin çok büyük bir nüfusa sahip olduğunu belirten Muslera "Başkan dini hastalığın önüne koydu. Dualarla başa çıkabileceğini düşündü. İşlerin daha karmaşık hale gelmesine yol açtı” dedi.

 

17:04

Paylaş

FATİH TERİM'İN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA: ÖKSÜRÜK DIŞINDA ŞİKAYETİ YOK

Koronavirüs testi pozitif çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in durumuna ilişkin tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Klinik bulguları iyi olan Fatih Terim'in hafif öksürük dışında şikayeti bulunmamaktadır" denildi. (HABER MERKEZİ)

16:39

Paylaş

BAKAN AKAR: TSK'DE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLMİŞ HASTA YOK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MSB'de Koronavirüs ile Mücadele Merkezi kurulduğunu söyledi. TSK'nin ilaç çalışması başlattığını duyuran Bakan Hulusi Akar, şu açıklamalarda bulundu:

"Ne tedbir varsa aldık. Mehmetçiğin güvende olması için ilgili arkadaşlarımla gece-gündüz gayret gösteriyoruz. Şu ana kadar bir vukuatımız olmadı, bundan sonra da bir vukuata sebebiyet vermeden görevlerimizi tamamlama çabasındayız. Maske, antibakteriyel sıvı üretimi yükselterek sadece TSK'nın değil, tüm halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösteriyoruz." (AA)

16:03

Paylaş

OLİMPİYATLAR 2021'E ERTELENDİ

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendiğini açıkladı. (AA)

15:33

Paylaş

ADALET BAKANLIĞI PERSONELİNE UZAKTAN EĞİTİM VERECEK

Adalet Bakanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında 50 bin 792 personele uzaktan eğitim verileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şöyle: "Başta ceza infaz kurumları olmak üzere uygulanan koronavirüs önlemleri kapsamında kurum içi eğitim çalışmaları uzaktan eğitim modeliyle yürütülecek." (DHA)

15:20

Paylaş

KAPALIÇARŞI KAPATILDI

İstanbul'da, Kapalıçarşı bugün itibariyle koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyaretçi girişine tamamen kapatıldı.

15:04

Paylaş

TTB ANKETİ: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KORUYUCU DONANIMA ERİŞİM SORUNU SÜRÜYOR

Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Sağlık Çalışanlarının COVID-19 Virüsüne Maruz Kalımına İlişkin Risk Değerlendirmesi” anketinin ön raporunu açıkladı. 1820 sağlık çalışanının yanıtları yer aldığı ankete göre çalışanların yüzde 38’i eldiven, yüzde 52’si önlük/forma, yüzde 60’ı ise tıbbi maske bulamadıklarını ifade etti. 5 sağlık çalışanı ise COVID-19 enfeksiyonlu bir hastanın bakımı, tedavisi sırasında, biyolojik sıvıyla/solunum yolu salgısıyla ilgili iş kazası geçirdiğini bildirdi.

{{400309}}

 

14:53

Paylaş

İNFAZ DÜZENLEMESİNİN SİYASİ TUTUKLULARI DA KAPSAMASI TALEBİ YÜKSELİYOR

Koronavirüs salgını riski altındaki cezaevlerindekileri yakından ilgilendiren 3’üncü Yargı Paketine eleştiriler sürüyor. İnfaz düzenlemesinin siyasi tutukluları da kapsaması talep ediliyor.

İHD Genel Başkanı Öztürk Tükdoğan, Ceza Muhakemesi Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu tartışılmadan infaz düzenlemesinin tartışılamayacağını belirterek "Çok fazla suç tipini salacaksınız ancak hiçbir şekilde suç işlememiş, sadece siyasi düşünceleri nedeniyle TMK ile insanları hapiste tutacaksınız. Türkiye’ye anlatamazsınız. Kendi tabanınıza da anlatamazsınız” dedi.

HDP Milletevekili Murat Çepni de “Bu haliyle siyasi tutuklular düşmanca ideolojik tutumun yanında, pandemi nedeniyle de ölüme terkedilmiş olacaklar” dedi. Çepni, siyasi tutukluları kapsamayan bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

 

14:14

Paylaş

UZAKTAN EĞİTİMDE İDAM GÖRÜNTÜSÜ İZLETİLMESİNE SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitimin ilk gününde EBA TV'de eski Başbakan Adnan Menderes'in idam görüntülerinin ortaokul öğrencilerine izletilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

14:12

Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine üyeleri ile telekonferansla görüşme gerçekleştirdi.

Uzaktan eğitim ile ilgili konuşan Erdoğan, "Bu çalışma yöntemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz" dedi.

Okullarda tatilin uzatılması ile ilgili kararı Bilim Kuruluna bırakan Erdoğan, "Uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım, çünkü işin ehli onlar" ifadelerini kullandı.

Fırsatçılıkla ilgili de konuşan Erdoğan, "Ürünleri çok değişik kanallarla yurt dışına kaçıranlara, ülkemiz içinde bu ürünleri fahiş fiyatlarla satanlara bu işin hesabını sorarız" dedi.

Doğal gaz ve elektrik kesintilerine dair konuşan Erdoğan, "Biz daha zor günler yaşadık böyle bir şeye girmedik. Sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz" ifadelerini kullandı.

 

13:18

Paylaş

BOKS MİLLİ TAKIMINDAN BİR SPORCU İLE BİR ANTRENÖRÜN TESTLERİ POZİTİF ÇIKTI

Londra'dan dönen Boks Milli Takım kafilesinde yer alan bir sporcu ile bir antrenörün koronavirüs testleri pozitif çıktı.

13:13

Paylaş

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞI SOKAKTA VİDEOYA ÇEKEN KİŞİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

İçişleri Bakanlığı, Ankara'da hastaneye gitmek için dışarı çıkan 65 yaş üstü bir vatandaşı videoya çekip sosyal medyada paylaşan kişinin bulunduğunu ve hakkında işlem başlatıldığını bildirdi. (AA)

13:07

Paylaş

ÇEŞME GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNDEN BİRİNİN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Ticaret Bakanlığı, 17 Mart’ta Çeşme Gümrük Müdürlüğünde yüksek ateş tespit edilen 4 personelden birinin yapılan test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

12:14

Paylaş

VERGİ BEYANNAMELERİ ÖDEMELERİ ÖTELENDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak vergi beyannamesi ödemelerinin ötelendiğini açıkladı. "Patronlara kalkan" şeklinde eleştirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında belirledikleri bazı uygulamaları duyuran Albayrak koronavirüs salgını nedeniyle "mücbir sebep" maddesi uygulanarak vergi ödemelerinin erteleneceği sektörleri açıkladı.

 

09:20

Paylaş

B/S/H İŞÇİLERİ BORÇLARIN DA EN AZ KORONAVİRÜS KADAR SIKINTI YARATACAĞINI SÖYLÜYOR

Koronavirüs salgınıyla fabrikalarda oluşan belirsizlik B/S/H işçilerini kaygılandırırken fabrika yönetimi ve Türk Metal Sendikasından ise hiçbir açıklama gelmiyor.

09:18

Paylaş

BOSCH İŞÇİLERİ RİSK ALTINDA

"Fabrikalar salgının yayılmasının ana merkezleri durumunda" diyen BOSCH içileri: Hepimizin virüsü bulaştırma tehlikesi var. 1971 ile 1989 arasında değişen yaş gruplarında işçiler var. Hepimiz risk altındayız.

 

09:15

Paylaş

MÜLTECİ İŞÇİLER ENDİŞELİ

Mülteciler beslenme, barınma ve dezenfektana erişimde büyük sorun yaşadığı için koronavirüs salgınına açık hale geldi. Mülteci işçiler “Atölyeler kapanıyor. En fazla 1 ay dayanırız” diyor.

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa