23 Mart 2020 12:46

Bursa'nın tarihi çarşısı koronavirüs nedeniyle bir hafta kapatıldı

Kapalı Çarşı Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle Bursa’nın tarihi hanlar ve çarşı bölgesinde yer alan dükkanları kapatma kararı aldıklarını duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Her gün binlerce turistin ve Bursalıların uğrak yeri olan hanlar ve çarşı bölgesinde yer alan binlerce dükkan sahibine bugün Kapalı Çarşı Derneği tarafından mesaj yoluyla dükkanların bir hafta kapatılacağı duyuruldu. Mesajın iletilmesiyle birlikte esnaf dükkanlarını kapatmaya başladı.

Hanlar bölgesinde bulunan esnafa atılan mesajda; “Değerli meslektaşlarımız ülkede ve dünyada yaşanan bu salgını önlemenin tek yolu temastan kaçınmak olduğunu tüm bilim adamlarının tavsiye ettiği gibi cumhurbaşkanımız tarafından da önemle vurgulanmıştır. Bu mücadeleye katkı sağlamak sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırmak daha da önemlisi kendi hayatımızı ve yakınlarımızın hayatını riske atmamak amacı ile işyerlerimizi bugünden itibaren 30/03/2020 Pazartesi gününe kadar Kapalı Çarşı Derneği olarak kapatma kararı alınmıştır. İlçelerimizdeki esnafımızın da bu karara uymasını tavsiye ediyoruz” denildi.

Koronavirüs salgınının yayılmasıyla birlikte turistlerin en çok ziyaret ettiği Bursa Ulu Camii de tarihinin en sakin günlerini yaşıyor. Cami avlusu boş kalırken etrafındaki dükkanlarda bir bir kapandı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gölcük'teki Ford fabrikası "Ambulans üreteceğiz" diyerek işçileri işe çağırdı

SONRAKİ HABER

Bakan Selçuk'tan EBA TV itirafı: Denetleme ihtiyacı duymadım, ben de onaylamıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...