21 Mart 2020 08:45

İngiltere’de koronavirüs önlemleri artırılıyor

Son can kayıpları ile birlikte toplamda 177 kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği İngiltere, salgına karşı alınan önlemleri artırıyor.

Fotoğraf: İlyas Tayfun Salcı/AA

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Koronavirüsün hızla yayıldığı ülkelerden biri olan İngiltere’de daha sıkı önlemlere doğru gidiliyor. Ülkede son can kayıpları ile birlikte toplam sayı 177’ye yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 3 bin 983’e çıktı.

Her gün akşam saatlerinde basının karşısına çıkıp açıklama yapan Başbakan Boris Johnson bar, disko, restoran, pub, kafe, klüp, gim, tiyatro, sinema ve spor komplekslerinin tamamen kapatılacağını duyurdu. Market ve eczanelerin ise açık kalacağını söyledi.

İŞÇİLERİN ÜCRETLERİNİN YÜZDE 80’İ ÖDENECEK

Ülkede birçok işçinin evde kalmak zorunda olmasından dolayı yapılmayan ödemeleri devlet karşılayacak. Çalışanların aldığı maaşın yüzde 80’i kadarını ödeyeceklerini söyleyen Maliye Bakanı Rıshi Sunak, patronlara bir kez daha garanti verdi ve zararlarını devletin karşılayacağını belirtti.

İşverenlere seslenen Sunak, haziran ayının sonuna kadar gelir vergisi de almayacağını söyledi.

Öte yandan virüsün yayılması ve daha fazla krize dönüşmesinden dolayı, son üç yıl içinde emekli olan 65 bin sağlık emeklisi göreve çağırıldı.

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu yakınları: Cezaevlerinde koronavirüs patlayabilir, mahpuslar serbest kalsın

SONRAKİ HABER

ATO’dan soruşturma tepkisi: Koronavirüsle böyle mi mücadele edeceksiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...