20 Mart 2020 13:03

Koronavirüsle mücadele eden sağlık emekçilerine alkış sürüyor

Türkiye'de halk, bir kez daha saat 21.00'de koronavirüse karşı mücadele eden sağlık emekçilerini evlerinin pencere ve balkonlarından alkışladı.

Fotoğraflar: AA

Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanında yurttaşlar, bir kez daha koronavirüsle mücadele eden sağlık emekçilere destek olmak için balkon ve pencerelerinden alkış eylemi gerçekleştirdi.

Dün olduğu gibi bugün de saat 21.00'de evlerinin pencelerine ve balkonlarına çıkan vatandaşlar, gece-gündüz yoğun şekilde çalışan sağlık personeline alkış ve ıslıklarla moral verdi. Eyleme araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar da korna çalarak katıldı. Binalardan yükselen alkış sesleri sokaklarda uzun süre yankılandı.

Kütahya’da da saat 21.00’de balkon ve pencerelere çıkanlar 1 dakika boyunca alkışlayıp sağlık çalışanlarına olan desteklerini gösterdi. Osman Gazi Mahallesi Modern evlerde yaşayan site sakinleri de sağlık çalışanları için 1 dakika alkış eylemine katıldı. Site Müdürü Nail Kaygısız, sağlık çalışanlarının canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarını belirterek, "Sağlık çalışanları olsun, doktorlarımız olsun ayda yılda bir kere değil senenin 365 günü alkışa layıktır. Canlarını çocuklarını hiçe sayarak bizim için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Her gün alkışı hak ediyorlar” dedi.

Kütahyada yaşayan Doktor Selçuk Özkan, sağlık çalışanı etkinliğin motivasyonu arttırıcı olduğunu ifade ederek "Acil hekimleri, enfeksiyon uzmanları, yoğun bakım çalışanları olmak üzere bu sitede oturan sağlık çalışanları da var. Onlar içinde moral olduğunu düşünüyorum. Sağlık çalışanı arkadaşlarla konuştuğumuzda duygulandıklarını görüyoruz. Sitemizde oturanlara ve halkımıza çok teşekkür ederiz. Özellikle son yıllarda sağlık çalışanlarının maruz kaldığı kötü davranışları da göz önünde bulundurursak çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Newroz coşkusu pencere ve balkonlarda, Newroz her yerde

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan genelge: Özel ve vakıf hastaneleri de "pandemi hastanesi" olabilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa