19 Mart 2020 13:22
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2020 06:18

Halk sağlık emekçilerine evlerinden alkışlarla destek oldu

Türkiye'de koronavirüse karşı halk, sağlık emekçilerine destek vermek için evlerinin balkonundan alkışlarla teşekkürlerini sundu.

Fotoğraflar: DHA ve AA

Paylaş

Türkiye genelinde pek çok kentte yurttaşlar, koronavirüsle mücadele eden sağlık emekçilere destek olmak için balkon ve pencerelerinden alkış eylemi gerçekleştirdi.

Saat 21.00'de evlerinin pencelerine ve balkonlarına çıkan vatandaşlar, gece-gündüz yoğun şekilde çalışan sağlık personeline alkış ve ıslıklarla moral verdi. Eyleme o esnaf da destek verdi. Mahalle aralarında uzun süre alkış sesi yankılandı.

Kadıköy Moda'da eyleme katılan bir vatandaş, “Bütün sağlık çalışanlarına tüm toplum adına yürekten teşekkür ediyorum. Canla başla çalışıyorlar. Bizler evlerimizde rahat oturuyoruz. Sonuna kadar destek veriyoruz. Hepsine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Şişli Kurtuluş Caddesi'nde yaşayan Murad Rodoplu da etkinlik için "Sağlık çalışanlarımıza bence güzel bir destek. Buna istinaden yapıldığını düşünüyorum. Bence de doğru bir şey. Çünkü onlar şuanda fedakarlık yapıyorlar" diye konuştu.

Zonguldak'ta sağlık emekçilerini alkışlayan vatandaşlardan Erman Çabri de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

BAKAN KOCA: ÜST ÜSTE ÜÇ GÜN ALKIŞLAYALIM

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Saat 21.00 alkışı için sağ ol Türkiye. Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun, özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin. Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun. Üst üste üç gün alkışlayalım." ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da 5.0 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

73. Cannes Film Festivali Kovid-19 nedeniyle ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa