20 Mart 2020 14:28

Denizli Acıpayam’da bir yıldır 170 aile konteynerda yaşamaya devam ediyor

Acıpayam depreminin birinci yılında 170 aile konteynerda yaşamaya devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, depremzedelerin sorunlarının görmezden gelindiğini söyledi.

Fotoğraf: Mükerrem Yollu

Reklam

Geçtiğimiz yıl 20 Mart’ta Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremin üstünden bir yıl geçti. Geçen bir yıl içerisinde yetkililer Acıpayam’da yaşayanlar için gerekli çalışmaları yapmazken 170 aile ise bir yıldır konteynerda yaşam mücadelesi veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Nerede bu devlet? diye soran, 1 yıldır destek bekleyen ve üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyen Acıpayam halkı bu kışı konteynerlarda, zor koşullarda, en temel ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde geçirmek zorunda kaldı” dedi. Karaca, yaşanan doğal afetlerin ardından koronavirüsünün yayılmaya başlamasının depremin travmasını atlatamamış, ekonomik sıkıntı yaşayan ve evlerine kavuşamamış Acıpayam halkına ödetilen faturayı ikiye katladığını ifade etti.

“HASARLI KONTEYNERLARIN TAMİRİ YAPILMADI”

AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in konut sorununun 2020 ilk çeyreğinde çözüleceğine dair açıklamalarını hatırlatan Karaca 170 ailenin hâlâ konteynerda yaşamaya devam ettiğini söyledi. Ayrıca hasarlı konteyner tamiri için günlerdir verilen dilekçelere yanıt gelmediğini belirten Karaca hasarlı konteynerların tamirinin yapılmadığını da söyledi. Acıpayam Belediyesi’nin depremzedeler için gönderilen para ile personel maaşını ve firmalara olan borçlarını ödediğini iddia eden Karaca, “Depremzedelerin sorunlarını görmezden gelenler yüzünden Acıpayam halkı hala depremin hasarlarıyla uğraşıyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

20 Mart 2019 tarihinde merkez üssü Denizli’nin Acıpayam ilçesi olan Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde 30 ev yıkıldı, çok sayıda ev ile 3 camide hasar oluştu ve 19 kişi hafif yaralandı. Bazı mahallelerde de ahırlar yıkıldı ve 2 büyükbaş hayvan telef oldu. Depremin ardından bölgeye çok sayıda AFAD ekibi sevk edilerek depremzedeler için çadırlar kuruldu ve yemek yardımı yapıldı. Yerel seçimler öncesi siyasiler deprem bölgesine akın ederken, seçim sonrasında depremzedeler için somut bir adım atılmadı. TOKİ eliyle depremzedelere ‘ev’ sözünün verilmesinin ardından depremzedeler kış aylarını koyteynerlarda geçirdi. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam