19 Mart 2020 10:54

Sağlık Bakanlığından online koronavirüs risk belirleme uygulaması

Sağlık Bakanlığı vatandaşların koronavirüs hastalık riskini sorgulayabileceği 8-10 soruluk online testi kullanıma açtı.

Fotoğraf: saglik.gov.tr

Paylaş

Sağlık Bakanlığı vatandaşların koronavirüs hastalık riskini sorgulayabileceği ve 8-10 soruluk test içeren koronaonlem.saglik.gov.tr adresini kullanıma açtı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yönlendirmesi ile oluşturulan web sayfası yapay zeka yani makine öğrenimi algoritması ile çalışıyor.

"Korona Önlem" uygulamasına kimlik bilgileri ile giriş yapılıyor. Dakikalar içerisinde koronavirüs riskleri hakkında ön değerlendirme sonuçlarına ulaşılabiliyor. Ön değerlendirmenin yüksek riskli çıkması halinde ise uygulama, bir sağlık tesisinin ziyaret edilmesini öneriyor.

Uygulama sayfasında "Son 14 gün içerisinde seyahat edilen ülke", "Son 14 gün içerisinde herhangi bir sağlık merkezinde bulunulup bulunulmadığı", "Son 14 gün içerisinde solunum yolu hastalığı (nezle, grip, zatürre vb) olan birisiyle temas olup olmadığı, kronik hastalık sorgusu, sağlık çalışanı olunup olunmadığı, ateş durumu, boğaz ağrısı, göğüs sıkışması" gibi hastalığa dair belirtilerin sorgulanması gibi aşamalar bulunuyor. Verilen cevaplara göre kişinin koronavirüs riski durumuna ulaşılıyor ve sistem, çıkan sonuca göre vatandaşa yönlendirmede bulunuyor. 

Bakanlık 'Korona Bilgilendirme Websitesi'nin yayına girdiği ilk bir saatte 100 bin kişiye ulaştığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yüzde 92 bedensel engelli çocuğu istismar eden erkek serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 19-27 Mart arasında yapacağını duyurduğu elektrik kesintilerinin listesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...