19 Mart 2020 08:51

"Sağlıkçılara yeterli ekipman verilmezse salgının taşıyıcısı konumuna gelirler"

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ekmez: Sağlık çalışanlarına yeterli sayıda önleyici ekipman sağlanamadığı takdirde sağlıkçılar salgının aktif taşıyıcıları konumuna gelebilir.

Fotoğraf: Issam Rimawi/AA

Paylaş

Koronavirüs salgınının halen bir tedavisi bulunmamışken, önlem amacıyla bazı tedbirler alınıyor. Uzmanlara göre, Türkiye’de salgının yayılmaması için alınan tedbirler yeterli değil. Salgına karşı sağlık çalışanları da yeterli ekipman ve donanımdan yoksun.

Birçok hastanede salgının bulaşıcı etkisini önleyen maske ve gözlüklerin tedarik edilmesinde büyük eksikliklerin yaşandığını belirten İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ekmez, salgına karşı önleyici bir etkiye sahip olan maskelerin türlerinin de çok önemli bir husus olduğunu aktardı. Ekmez, “M95 ve M99 diye adlandırdığımız maskeler var. Henüz bu tür maskeler sağlık çalışanlarına dağıtılmış değil” dedi.

“ÖNLEYİCİ EKİPMAN SAĞLANMIŞ DEĞİL” 

Ekmez, yeterince önleyici ekipman sağlanamadığı takdirde sağlık çalışanlarının aktif taşıyıcılar konumuna gelebileceği uyarısında bulundu. Salgına karşı yeterli boyutta bir eğitim verilmesi gerektiğini de ifade eden Ekmez, “Şu an bile salgın vakasıyla hastanelere gelebilecek hastalara nasıl yaklaşılması gerektiğine dair bir bilgilendirilme yapılmış değil. Yapılmışsa da bizim bu bilgilendirmeden haberimiz yok. Sağlık Bakanlığı tarafından bu bilgilendirme belirlenmişse de yerellere yansımış değil” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

"Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi: Sermayeyi kurtarma operasyonu

SONRAKİ HABER

Siverek'te cinsel istismar faillerine 24 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...