18 Mart 2020 05:03

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası açıkladı: Hayatını kaybeden hasta eczacıydı

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden hastanın eczacı olduğunu açıkladı. Saydan, "Uyarılara harfiyen uyulmalı" dedi.

ARŞİV | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Türkiye'de koronavirüs salgınından hayatını kaybeden 89 yaşındaki ilk hastanın eczacı olduğunu açıkladı.

Hastalarla sürekli iç içe olan eczanelerin çalışma ortamının güvenliğinin sağlanması ve hastaların birbirine virüsü bulaştırmaması için alınacak önlemlerin çok önemli olduğunu belirten Saydan, “Yetkililerin uyarılarına harfiyen uyulmalı” dedi. Yetkililerin koronavirüs salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak aşının geliştirilmesinin 8 ay ile bir yıl arasında sürebileceğini söylediklerine dikkati çeken Saydan, “İnsanlara düşen görev mümkün olduğunca dışarı çıkmamak, toplu yerlerden uzak durmak ve bu süreci kolay atlatabilmek için Sağlık Bakanlığımızın uyarılarına dikkat etmek” dedi.

VATANDAŞLAR ECZANALERE KALABALIK GELMEMELİ

Saydan, “Biz sağlık ordusunun neferleri olarak 7/24 hizmet veriyoruz. Nefer olduğumuz için bu mücadelede ön cephede yer alıyoruz. Bu yüzden de vatandaşlarımızdan ricamız; eczanelere çok kalabalık olmayacak şekilde girmeleri ve gerekiyorsa maskelerini takmaları” dedi.

Vatandaşlarda hapşırma, öksürme veya yüksek ateş varsa eczaneye maske takarak girmeleri konusunda uyarıda bulunan Saydan, alınması gereken üç önlemi şöyle sıraladı:

  • Eczane içerisinde uzun süre beklemeyin, içerisi kalabalıksa dışarıda bekleyin ve eczanede 3’ten fazla kişi olmamasına özen gösterin,
  • Eczacı ve personelin bulunduğu bankolardan yaklaşık 1 metre uzakta bekleyin,
  • Eczanedeki raflarla ve ürünlerle gereksiz el temasından kaçının ve lütfen sabırlı olun.

RAPORU OLMAYANLAR ÖNCE DOKTORA GİTMELİ

Ayrıca raporlu hastaların sadece raporlu ilaçlarını doktora gitmeden eczanelerden bir aylık olarak alabileceğini vurgulayan Saydan, 1 Mart ve sonrası raporu biten hastaların raporlarını yenilemek için hastanelere gitmeyeceklerini kaydetti. Rapor tarihlerinin 30 Haziran’a kadar uzadığını belirten Saydan, “Raporu olmayan hastaların doktora gitmesi gerektiğinden bu konuda eczanelerde gereksiz iş yoğunluğuna neden olacak taleplerde bulunmamalarını önemle rica ediyoruz. Eczacıların sendikası TEİS olarak, koronavirüsün ülkemizi en az düzeyde etkilemesi için biz eczacılara düşen görevleri en etkin bir biçimde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

{{399743}}

ÖNCEKİ HABER

İran'da 103 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

SONRAKİ HABER

Koronavirüsten 2 ölüm gerçekleşti, vaka 191 | Tüm gelişmeler (18 Mart)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...