17 Mart 2020 17:09

Fransa uçağı yolcularını taşıyan karantina otobüsünden bir kişi indirildi

Yolcuları havalimanından karantina alanına götüren otobüsten bir kişi indirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kişinin ve KKTC aktarmalı diğer kişinin de karantinaya alındığını belirtti.

Twitter'da paylaşılan görüntüden ekran alıntısı.

Paylaş

Sosyal medyada karantina otobüsünden bir kişinin polislerce indirilmesine dair görüntüler tartışma yarattı. Fransa'nın başkenti Paris'ten uçakla Türkiye'ye gelenlerin İstanbul Havalimanından otobüsle karantina alanına doğru yola çıkmasının ardından otobüsün durdurulup bir kişinin indiği ve özel bir araçla gittiği iddia edilmişti. Görüntülerde aracın polislerin olduğu bir noktada durduğu, ve bir kadının otobüsten inip çakarları yanan bir araca bindiği görüldü. Yolcular ise karantinanın ihlal edildiğini belirterek yolcunun indirilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den de açıklamalar geldi.

İNDİRİLEN KKTC SİVİL HAVACILIK DAİRESİ MÜDÜRÜNÜN KIZI

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının hemen ardından indirilen kişinin KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu iddia edildi. Çok geçmeden DHA KKTC temsilcisi Sefa Karahasan bu bilgiyi doğruladı. KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ile konuştuğunu belirten Karahasan, Sofi'nin dediklerini şöyle aktardı: “Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi. Anavatan Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak...”

Karahasan sonraki paylaşımında ise, "Sonuçta en son kararı yetkili makamlar verdi. Kızımız Türkiye’de karantinada" açıklamasında bulundu.

SOYLU: İNDİRİLEN KİŞİ VE KIBRIS AKTARMASI OLAN DİĞER KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

İddialar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Soylu açıklamasında kimseye taviz verilmeyeceğini, yanlış yapılan işlemle ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını, iki yolcunun 14 gün karantinanın ardından KKTC'ye gönderileceğini belirtti.

Bakan Soylu şu açıklamayı yaptı:

"Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz. Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz. Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar."

Soylu, Twitter'dan yaptığı son açıklamada, "Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı. 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs'a gönderilecekler" bilgisini paylaştı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması"yla ilgili soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'de ilk ölüm gerçekleşti, vaka sayısı 98'e ulaştı

SONRAKİ HABER

9 farklı Avrupa ülkesinden dönen 2 bin 807 Türkiyeli yurda giriş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...