17 Mart 2020 09:43
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mart 2020 15:31

TFF Başkanı: Maçlar seyircisiz olarak devam edecek

Artan koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Nisan ayının sonuna kadar seyircisiz olarak maçlar devam edecek" dedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, artan koronavirüs vakalarının futbol maçlarına etkisine dair basın açıklaması yaptı. Özdemir, erteleme beklentilerine karşın maçların seyircisiz olarak oynanmaya devam edeceğini duyurdu.

Nihat Özdemir'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"UEFA Başkanı Ceferin, EURO 2020, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ile ilgili bize sunum yaptı. Ana nedeni, EURO 2020'nin bir yıl ertelenmesiydi. EURO 2020, 2021'e ertelendi. TFF olarak, bu karara destek verdiğimizi ifade ettik. UEFA ülkesi ülkelerin, bu ay sonunda 2 hazırlık maçı vardı. Haziran ayında oynanması kararı alındı. Yerel liglerin haziran sonuna kadar düzenlenmesi için gayret gösterilmesi talep edildi, haziran sonuna kadar tamamlanması arzulanmaktadır. Şu anda alınmış kararda değişiklik yok. Nisan ayının sonuna kadar seyircisiz olarak maçlar devam edecek."

UEFA, EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı koronavirüs salgını dolayısıyla 2021 yılına ertelediklerini duyurmuştu.

CHP’Lİ YILDIRIM KAYA: FUTBOLCULARA KORONAVİRÜS BULAŞMAZ MI?

CHP Genel Başkan Yıldırım Yardımcısı Kaya, futbol maçlarının oynatılması kararının tüm toplumu koronavirüs tehdidine karşı açık hale getireceğini vurgulayarak maçların oynanması yönündeki kararın iptalini istedi. Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.

“Hiç kimse, kurum, kuruluş ve organizasyonun; İnsan sağlığını hiçe sayan, telafisi imkansız sonuçlar doğuracak kararlar alma ve uygulatma hakkı yoktur. İnsan sağlığını tehdit eden karara teknik adamlar ve futbolcular da isyan etmiştir. Lig maçlarının oynatılması akıl tutulmasından başka bir şey değildir.  Futbolcuların canı yok mu? Onlara koronavirüs bulaşmaz mı? Onlar koronavirüs bulaştırmaz mı? Futbol maçlarının oynatılması için alınan kararların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. İvedilikle iptal edilerek, tüm toplumu tehdit eden uygulamaya son verilmelidir.” (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK İletişim-İş: PTT ve çağrı merkezlerinde gerekli koronavirüs önlemleri alınsın

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Süleyman Girgin: İşten çıkarmalar yasaklansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...