16 Mart 2020 15:04

Trump'tan koronavirüs açıklaması: Resesyona doğru gidiyor olabiliriz

Koronavirüs salgınına dair açıklama yapan Trump, "Resesyona doğru gidiyor olabiliriz" dedi. Salgının ne zaman kontrol altına alınacağına dair soruya ise "Temmuz, ağustos diyenler var" yanıtını verdi.

Fotoğraf: EPA-EFE/Jim Lo Scalzo/AA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele amacıyla kurulan Koronavirüs Görev Gücü'nün basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Salgının ekonomiye etkilerine değinen Trump, "Resesyona doğru gidiyor olabiliriz. Görünmez bir düşmanla, bir ay önce kimsenin aklına gelmeyecek bir sorunla karşı karşıyayız" dedi. Trump ayrıca "Virüs ortadan kalktıktan sonra ekonomide büyük bir yükseliş olabilir" ifadelerini kullandı.

"Çok bulaşıcı bir virüs. Dünyanın hiçbir yerinde kontrol altına alınabilmiş değil. Önceliğimiz bu virüs sorununun ortadan kalkması. Ondan sonra her şey yerli yerine oturacaktır" diyen Trump, korona krizinin en kötüsünün ne zaman atlatılacağına ilişkin yöneltilen bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Temmuz, Ağustos diyenler var. Oğlum ne kadar kötü diye soruyor. Kötü. Normale döneceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz."

Öte yandan ülke çapında bir sokağa çıkma yasağı getirilmesi seçeneğini değerlendirmediklerini ifade eden Trump "Ancak virüsten en çok etkilenen bazı yerlere bakabiliriz" dedi.

RESESYON NEDİR?

Resesyon, reel gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya küçülmesi anlamına geliyor. Uzun bir resesyon "ekonomik çöküş" olarak adlandırılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da en az 15 gün sokağa çıkmaya sınırlama getirildi

SONRAKİ HABER

Almanya Başbakanı Merkel: "Radikal kararlar alındı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...