16 Mart 2020 12:47
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mart 2020 11:47

Dünya Sağlık Örgütü 2 kurum çalışanının koronavirüse yakalandığını açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kurum çalışanlarında iki koronovirüs vakasına rastlanıldığını duyurdu.

Fotoğraf: Dünya Sağlık Örgütü logosu

Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kurumun iki çalışanına koronavirüs (Kovid-19) bulaştığını açıkladı. Kurumun sözcüsü Christian Lindmeier, “İki çalışan ofislerinde değildi; belirtileri evlerinde göstermeye başladılar ve Kovid-19 testleri pozitif çıktı. Dolayısıyla iki teyit edilmiş vakamız var” dedi. 

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: TÜM ÜLKELERE BASİT BİR MESAJIMIZ VAR; TEST, TEST, TEST

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün (16 Mart) tüm ülkelere "Şüpheli her vaka için Kovid-19 testi yapılsın" çağrısında bulunmuştu. Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği ve sadece DSÖ yetkilileriyle kendisinin yer aldığı "sanal basın toplantısı" olarak adlandırılan toplantıda görüntülü, yazılı, e-posta ve telefonla gelen soruları yanıtladı.

Geçen hafta, Kovid-19 vakalarının hızlı bir şekilde arttığını belirten Ghebreyesus, artık Çin dışındaki ülkelerden daha faza vaka ve ölüm haberi aldıklarını aktardı.

Ghebreyesus, virüsle ilgili olarak tüm hükümetlere testlere ağırlık verme çağrısını yineleyerek, "Tüm ülkelere basit bir mesajımız var: Test, test, test. Her şüpheli Kovid-19 vakası için test" ifadesini kullandı.

Testi pozitif çıkanların derhal karantinaya alınması ve son 2 günde temasta olduğu kişilerin araştırılmasının önemine işaret eden Ghebreyesus, bu kişilerin de test edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ghebreyesus, her gün küresel talebi karşılamak için daha fazla test kiti üretildiği bilgisini paylaşarak, 120 ülkeye toplam 1,5 milyon test gönderdiklerini, şirketlerle daha fazla testlerin üretimi için iş birliği yaptıklarını söyledi.

Konuşmasında sık sık test yapılması gerektiğine vurgu yapan Ghebreyesus, "Bu çok ciddi bir hastalık. Her ne kadar 60 yaş üstü kişilerin en yüksek risk altında olduğunu gösteren kanıtlar olsa da çocuklar da dahil olmak üzere, gençler de (Kovid-19 nedeniyle) öldü" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması: Yeni pozitif vakalar var

SONRAKİ HABER

CHP’li Çakırözer’den koronavirüs çağrısı: Emekçinin haklarını koruyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...