16 Mart 2020 11:06

Kayseri'de bir kız öğrenci yurdu karantina merkezine dönüştürüldü

Kayseri'de Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Hunat Hatun Kız Öğrenci Yurdu, umreden dönen 315 kişinin karantinaya alınması için boşaltıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kayseri Valiliği tarafından, umreden dönen 315 kişinin karantinaya alınması için Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Hunat Hatun Kız Öğrenci Yurdu gece saatlerinde boşaltıldı.

Talas ilçesindeki kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilere gece saatlerinde odaları boşaltmaları çağrısı yapıldı. Apar topar eşyalarını toplayan öğrenciler, Melikgazi Yurdu'na sevk edildi. Kayseri’den memleketlerine dönen öğrencilerin eşyalarının ise paketlenerek bodrum kata konulduğu öğrenildi.

Yurtta kalan bir öğrenci, yaşananları şöyle aktardı:

"Gece 23.00 saatlerinde herkesin yemekhaneye gelmesi istendi. Hızlıca eşyalarımızı toplamamız gerektiği söylendi. Nedenini sorduğumuzda, yurdun karantina merkezi olacağını ve başka bir yurda gönderileceğimizi öğrendik. Hızlıca eşyalarımızı toparlarken okulların tatil edilmesiyle memleketlerine dönen arkadaşlarımızın eşyalarının alınması için dolaplarının kırılacağını ve depoya kaldırılacağını öğrendik. Hepimiz panik içinde diğer yurda gitmek zorunda kaldık, ne olacağını bilmiyoruz. Belirsizlik ve hiçbir açıklamanın yapılmaması bizleri korkutuyor.”

Yurdun boşaltılması sırasında memleketinde olan bir öğrenci ise "Okulların tatil edilmesiyle ailelerinin yanına dönmek isteyen öğrenciler olarak yurt idaresi ile görüştük. İdare personeli eşyalarımızı ara tatile giderken yaptığımız gibi dolaplara koyup kilitlememizi istedi. Biz de denildiği şekilde yapıp ailelerimizin yanında geldik. Yurdun karantina altına alındığını bize arkadaşlarımız arayarak söylediler. Bize haber verilmeden eşyalarımız dolaplarımız kırılarak çöp poşetlerinde depoya taşınmış. Özel eşyalarımızın bizlere haber verilmeden taşınması hak ihlalidir. Aylık ödemeleri biraz geciktirdiğimizde hemen arayan yurt yönetiminin bu durumda öğrenciyi ne kadar düşündüğü ortaya çıkmıştır” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi sağlığı için işyerlerinde koronavirüse karşı acil önlem alınmalı

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması: Yeni pozitif vakalar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...