15 Mart 2020 08:03

TBMM’deki grup toplantıları koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edildi

Koronavirüse karşı TBMM'de bir dizi önlem alındı. Bu kapsamda iki haftalık ziyaretçi yasağı sürüyor. Ayrıca TBMM’de grubu bulunan partiler grup toplantılarını iptal etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüse karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir dizi önlem alındı. Bu kapsamda iki haftalık ziyaretçi yasağı sürüyor. Ayrıca TBMM’de grubu bulunan partiler grup toplantılarını iptal etti. 

GENEL KURUL DEZENFEKTE EDİLDİ

TBMM’deki koronavirüs tedbirleri, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak hayata geçiriliyor. Mecliste Genel Kurul Salonu başta olmak üzere milletvekili odaları, çalışma odaları, toplantı salonları, koridorlar ve genel kullanım alanlarında dezenfeksiyon yapıldı. 

AKP GRUBU TOPLANMAYACAK

AKP’nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Meclis’te haftalık düzenlenen grup toplantısı, gelecek hafta yapılmayacak. Sonraki haftalarda grubun toplanması halinde ise salona ziyaretçi alınmayacak.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de sosyal medya hesabından “Yaşanan son gelişmeler doğrultusunda 17 Mart Salı günü haftalık olağan TBMM Grup toplantımızı iptal etti” açıklaması yaptı. Özel ayrıca, Pazartesi günü yapılacak MYK ve Salı gün yapılacak Koronavirüs İzleme Komitesi toplantılarımızda son gelişmeleri değerlendireceğiz” dedi. 

HDP de, 17 Mart Salı günü yapılması planlanan Meclis Grup Toplantısı’nı koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iptal ettiğini duyurdu. 

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında salı günü olan Meclis grup toplantısını iptal ettiklerini söyledi. 

İYİ Partinin de de grup toplantılarını iptal ettikleri öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Av. İlhan Öngör: Adalet Bakanlığının tedbirleri mahpusları koruyucu nitelikte değil

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hamza Özkan, KHK'lilerin yaşadıklarını kitaplaştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa