15 Mart 2020 07:28

Galatasaray-Beşiktaş maçının şifresiz yayımlanacak mı? Gözler beIN Sports'da

Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasının şifresiz yayımlanması talep edilirken, TFF Başkanı Nihat Özdemir’den açıklama geldi. beIN Sports yöneticileri ile konuşacağız.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında Nisan ayının sonuna kadar maçlarn seyircisiz oynanması kararının ardından bu akşam oynanacak Beşiktaş-Galatasaray maçının şifresiz yayımlanması tartışılıyor.  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Maçların hangi şartlarda yayınlanabileceğini yayıncı kuruluş beIN Sports yöneticileri ile konuşacağız.Yapacağımız görüşme sonrası durum netlik kazanır" açıklaması yaptı. 

MAÇLARIN ŞİFRESİZ YAYIMLANMASI TALEP EDİLİYOR

Türkiye’de koronavirüs vakası tespit edilmesinin ardından Nisan sonuna kadar maçların seyircisiz oynanması kararı alınmıştı. Bu kararla birlikte, taraftarların dışarıdaki alanlarda toplu şekilde maç izlemesinin de tehlike oluşturabileceği, bu nedenle maçların şifresiz olarak yayınlanması gerektiği pek çok sosyal medya kullanıcı tarafından talep edildi.  

GÖZLER BEIN SPORTS’TA

Bu tartışmaların ardından Süper Lig'in 26. Haftasında, yani bugün saat 19.00’da karşı karşıya gelecek olan Galatasaray-Beşiktaş maçı öncesi gözler beIN Sports'a çevrildi.

NİHAT ÖZDEMİR: BEIN SPORTS YÖNETİCİLERİ İLE KONUŞACAĞIZ

Futbolseverler, “Galatasaray - Beşiktaş maçı şifresiz mi?​” sorusuna yanıt ararken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’den açıklama geldi. Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan “Hakem meslek lisesi protokolü” imza töreni öncesinde basın mensupları ile sohbet etti.

Süper Lig maçlarının şifresiz yayınlanıp yayınlanamayacağı yönündeki soruya yanıt veren Nihat Özdemir, "Alınmış bir karar yok. Maçların hangi şartlarda yayınlanabileceğini yayıncı kuruluş beIN Sports yöneticileri ile konuşacağız. Koronavirüs tehdidi nedeniyle maçların seyircisiz oynandığı ülkelerde alınmış bazı kararlar var. Dünyada örnekleri mevcut. Almanya ve Portekiz'deki yayıncılar karşılaşmaları şifresiz yayınlama kararı aldı. Yapacağımız görüşme sonrası durum netlik kazanır" dedi.

Cumhuriyet’in iddiasına göre de; Bilim Kurulu, sağlık ve spor bakanlığının maçların şifresiz yayınlanması için Katarlı şirket beIN Sports ile temasta olduğu ve akşam saatlerinde bir sürprizin yaşanabileceği belirtiliyor.

PEK ÇOK LİG ŞİFRESİZ YAYINLAMA KARARI ALDI

Tüm dünyada etkisini gösteren Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, Avrupa'nın önemli ligleri ertelenirken, Portekiz'de ligin yayıncısı Sport TV 2 hafta, Bundesliga yayıncısı Sky Germany ise Koronavirüsü salgını nedeniyle 3 hafta boyunca maçların şifresiz yayınlanacağını açıkladı. (SPOR SERVİSİ)

{{399490}}

ÖNCEKİ HABER

"Koalisyon beyler"

SONRAKİ HABER

16 Mart Beyazıt Katliamı 42 yıldır karanlıkta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...