14 Mart 2020 23:52

Umreden Türkiye'ye dönen bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içinde umreden dönen bir yurttaşın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını belirterek "Yeni vakalardan endişeliyiz" dedi.

Fahrettin Koca

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş umreden dönen yurttaşlara 14 gün kuralına uymaları çağrısı yaptı. "Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı" diyen Koca, yeni vakalardan endişeli olduklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez" dedi.

ERBAŞ'TAN ÇAĞRI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da umreden dönenleri 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri çağrısı yaptı.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün umreden son 5300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu bir kul hakkıdır. Lütfen uyalım" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da sarı yelekliler eylem yasağına rağmen sokaklara çıktı

SONRAKİ HABER

ABD'de koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 58'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...