13 Mart 2020 07:36

İİSŞP: Koronavirüse karşı fabrikalar denetlenmeli, işten atmalar engellenmeli

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, birçok işyerinde salgın tehlikesine karşı gerekli önlemlerin alınmadığı belirterek "Çalışma Bakanlığı gerekli denetimleri yapmalıdır" çağrısında bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP) 15 Mart’ta düzenlenecek temsilciler kurulu toplantısını koronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle erteledi. Yapılan açıklamada işçilerin sağlıklı çalışma koşullarının sağlanmasının patronların sorumluluğunda olduğu belirtilerek, denetimlerin yapılmasını, salgın nedeniyle işten atmaların engellenmesi ve hastalık belirtisi olan işçilere ücretli izin hakkının tanınması istendi.

Platformdan yapılan açıklamada birçok işyerinde salgın tehlikesine karşı gerekli önlemlerin alınmadığı belirtilerek “Bazı fabrikalarda üretimin etkilenmesini gerekçe göstererek işverenler işten atma tehdidinde bulunmakta ve düşük ücretlerle çalışma dayatmaktadır” dendi.

İşçilerin sağlıklı çalışma koşullarının sağlanmasının patronların sorumluluğunda olduğu kaydedilen açıklamada, şu talepler dile getirildi:

“Çalışma Bakanlığı bu konuda gerekli tedbirleri almalı ve gerekli denetimler yapılmalıdır. Bu gerekçe ile işten işçi çıkarma eğilimleri olduğu görülmekte ve bakanlık tarafından bu durum yasaklanmalıdır. Hastalık belirtisi olan işçilerimiz ücretli izne çıkarılmalı ve bununla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır. Her işyerinde her işçinin kişisel hijyen malzemeleri sağlanmalıdır. İşçilerimizin ve halkımızın işyerleri dışında evlerinde de hijyen koşullarının sağlanması için su, doğal gaz ve elektrik bu süre içerisinde ücretsiz sağlanmalıdır. İşçi servisleri mutlaka dezenfekte edilmelidir.”

Açıklamada birleşik ve güçlü 1 Mayıs çalışmalarının sürdürüleceği bildirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Mızraklı ve Bilici’ye ceza verilmesine tepki

SONRAKİ HABER

Çeşme ve Urla bölgesinde 12 bin hektarlık alanın ranta açılmasına karşı dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...