13 Mart 2020 06:26

DİSK'ten koronavirüse karşı acil önlem çağrısı

DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, işçi ve emekçilerin koronavirüsten korunması için alınması gereken ek tedbirleri açıkladı.

Arzu Çerkezoğlu | Fotoğraf: MA

Paylaş

DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, işçileri koronavirüs salgınından korumak için alınması gereken tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

Çerkezoğlu, koronavirüsün ülkede salgına dönüşme ihtimaline karşı hükümet tarafından yeni önlemler açıklandığını belirterek ”İşçi sınıfının bu salgından korunması, ağır mağduriyetler yaşamaması ve halk sağlığı için alınması gereken ek tedbirler vardır. Başta Sağlık Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere sorumluluğu olan tüm kurumları, işçilerin ve halk sağlığının korunması için alınması zorunlu olan aşağıdaki önlemleri ivedilikle almaya çağırıyoruz” dedi.

DİSK’İN İŞÇİLER İÇİN TALEP ETTİĞİ ÖNLEMLER

  • Okulların ve kreşlerin tatili süresince çalışan anne babalardan birine ücretli korona izni verilmelidir. Ücretli izin kararı gecikmeden alınmalıdır.
  • Hijyen ve ısınma bu virüsten korunmanın şartlarındandır. Her eve belli bir miktar içme suyu ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalı, geçmiş borçlar nedeniyle su ve doğal gaz kesintileri yapılmamalı ve kesilmiş olanlar derhal açılmalıdır.
  • Koronavirüs özellikle yaşlı nüfus için hayati bir tehlike yaratmaktadır. Bu yaş grubunun daha iyi beslenerek korunabilmesi için emekli maaşlarına belirli bir süre ek korona desteği verilmeli, emekli maaşları bu süre zarfında 3 bin liranın altında olmamalıdır.
  • 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alan kişilere de ek korona desteği ödenmelidir.
  • Genel olarak çalışma yaşamında konuya dair alınması gereken önlemlerle ilgili olarak işçi, işveren ve hükümet tarafının bir araya geldiği Ekonomik Sosyal Konsey acilen toplanmalıdır.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aksaray Cezaevine sevk edilen mahkumlara yapılanlar raporlaştırıldı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Artık salgın beklenmeden okullardaki temizlik sorunu çözülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...