06 Mart 2020 08:08
Son Güncellenme Tarihi: 06 Mart 2020 16:07

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Odatv'de yayınlanan MİT görevlisinin cenaze haberine ilişkin soruşturma kapsamında ifade veren Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Odatv'de yayınlanan MİT görevlisinin cenaze haberine ilişkin soruşturma kapsamında ifade vermesi istenen Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Odatv'nin verdiği bilgiye göre Barış Pehlivan, tutuklama kararının açıklanmasını ardından, "Bu hukuksuzluğunuzun perde arkasını da yazacağım, hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Adliyeye girmeden önce açıklama yapan Pehlivan, "Burada Barış'ın da (Terkoğlu) şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım. Onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradılar ve ifade vermeye geldim. Bana yapılan usulün aynısı, Barış Terkoğlu'na da yapılabilirdi" dedi.

Bir basın mensubunun, "Elinizde kitaplar da görüyoruz, sırt çantanız da var. Hazırlıklı mı geldiniz?" sorusu üzerine Barış Pehlivan elindeki kitapları göstererek, "FETÖ ile mücadele eden insanlar tutuklanıyor, Silivri Cezaevi'ne sokuluyor. Biz savunma olarak bu kitapları anlatacağız. Bizim gerçeğimiz ve savunmamız bu kitaplardır arkadaşlar" şeklinde konuştu. 

 Pehlivan ifade vermek üzere Adliyeye girdi. İfadesinin ardından bir süre kararın açıklanmasını bekleyen Pehlivan tutuklanam talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. 

BARIŞ TERKOĞLU VE HÜLYA KILINÇ TUTUKLANMIŞ, ODATV'YE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Soruşturma kapsamında Odatv internet sitesinin haber müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç dün "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" iddiasından tutuklanmışlardı.

Terkoğlu ve Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Odatv web sitesine erişim engeli getirildi.

PEN TÜRKİYE: HALKIN HABER ALMA HAKKININ ELİNDEN ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

Tutuklamalara tepki gösteren PEN Türkiye, tutuklama gerekçesi olarak gösterilen haberin daha önce başka basın organlarında da yer aldğını fakat yalnız halkı doğru bilgilendiren gazetecilerin cezalandırıldığını belirtti. oldu. PEN Türkiye'nin açıklamasında "Halkın haber alma hakkının elinden alınması asla kabul edilemez. Bu durumu kuvvetle kınıyoruz. Tutuklanan gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalıdır" denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den İdlib ateşkesi değerlendirmesi: Kötü bir barış haklı bir savaştan iyidir

SONRAKİ HABER

DFG şubat ayı raporunu açıkladı: 111 gazeteci cezaevinde, 71 gazeteci yargılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...