“Boşu boşuna ölüyor askerlerimiz, neyin savaşını veriyoruz?”

Eskişehir’de vatandaşlara Türkiye’nin Suriye politikasını, İdlib’de yaşanan asker ölümlerini ve mültecilerin Yunanistan’da yaşadığı dramı sorduk.

05 Mart 2020 13:42
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mart 2020 13:49
Paylaş

Engin MEMİŞ
Özmen KAPLAN
Eskişehir

İdlib’deki hava saldırısından sonra “Avrupa sınırında mültecilerin geçişi durdurulmayacak” haberinin ardından harekete geçen mülteciler sınır kapılarına ve sahillere yöneldi. Yunanistan’nın geçişleri engellemesi ve polis şiddetiyle karşı karşıya kalan mültecilerin tampon bölgede bekleyişleri devam ediyor.

Eskişehirlilere mültecilerin son durumları ve Türkiye’nin Suriye politikası hakkındaki görüşlerini sorduk. Türkiye’nin Suriye politikasını bir savrulma olarak yorumlayan vatandaşlar, askerlerin sınır dışına gönderilmesine ve yaşanan ölümlere de tepki gösterdi.

Silahsız siyasi anlaşmalarla çözüm sağlanabileceğini ifade eden Eskişehirliler, “Türkiye anlaşma uzlaşma yollarına gitmeliydi. Belki bu kadar ölüm olmazdı” dedi.

Mültecilerin son durumları hakkında da değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar “Birden bire sınır kapılarını açıyoruz, tamam da çoluk çocuk insanlar perişan. Yunan askerlerinin saldırılarını görüyoruz. Mültecilerin Avrupa’ya çıkışı başka bir şekilde sağlanamaz mıydı?” diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresinin 18'incisi başladı

SONRAKİ HABER

SES Eş Genel Başkanı Erden: Biz mücadele etmezsek kimsenin sorunları çözme derdi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...