28 Şubat 2020 13:25
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2020 18:02

Türkiye işaret verdi, mülteciler sınıra yığıldı, Yunanistan polisi gazla karşıladı

Yunanistan'a geçmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na gelen mültecilere Yunanistan polisi gaz ve ses bombası attı.

Fotoğraf: Gökhan Balcı/AA

Paylaş

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mülteci ve göçmenleri durdurmama kararı aldığı yönündeki iddialardan sonra, mülteciler Avrupa'ya geçme umuduyla Edirne sınırına doğru yola çıktı. Pazarkule ile Kastanies Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede bekleyen mültecilere Yunanistan polisleri tarafından gaz ve ses bombası atıldı. 

Farklı bölgelerden otobüslerle belli bir noktaya kadar ulaşan mülteciler yolculuklarına, tarlalardan yürüyerek devam etti. Edirne çevresindeki mülteciler de Pazarkule sınır kapısına ulaştı. Ancak mültecilerin Yunanistan'a geçişlerine izin verilmedi.

Yunanistan güvenlik güçlerinin güvenlik önlemlerini artırdığı bölgede mültecilerin bekleyişi sürerken tampon bölgedeki mültecilere Yunanistan polisleri tarafından gaz ve ses bombası atıldı. Şiddetli sesle irkilen mülteciler ormanlık alana doğru kaçtı. Bazı mülteciler gözyaşlarını tutamadı.

Öğle saatlerinde Avrupa'ya gidebilmek için mülteciler Türkiye ve Yunanistan sınır kapısı arasındaki tampon bölgeye giriş yapmıştı. Bunun üzerine Yunanistan tampon bölgede bekleyen mültecilerin etrafını araç ve otobüslerle çevirmişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Dr. Fatih Yaşlı’dan İdlib değerlendirmesi: Bu savaşa kayıtsız şartsız hayır denmeli

SONRAKİ HABER

Demirtaş’tan İdlib mesajı: Savaş çığlıklarını değil, barış sesimizi yükseltelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa