28 Şubat 2020 11:31

Diyanetten "cihat" içerikli İdlib hutbesi

İdlib'de yaşanan saldırının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün verdiği hutbede askerlerin "cihat" için Suriye'de olduğunu savundu.

Fotoğraf: Sezgin Pancar/AA

Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da Habib-i Neccar Camisi'nde cuma namazı öncesi cemaate cuma hutbesi okudu. İdlib’de 33 askerin yaşamını yitirmesini ve Türkiye'nin Suriye'de olmasını "cihat savaşı" olarak niteleyen Erbaş, "Mehmetçiğimiz Peygamber Efendimizin, 'Ellerinizle, dillerinizle ve mallarınızla cihat edin' çağrısına uyarak düşmanın hayasızca akınına dur demektedir" dedi.

 

"Hak uğrunda mücadelemiz, birlik ve beraberlik ruhumuz" başlıklı hutbe ile Erbaş, "şehitlik ve gazilik" övgüsü yaptı: "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de vicdanı körelmiş, insafını ve insanlığını kaybetmiş güçlere, bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Yine dün olduğu gibi bugün de kadını erkeği, genci yaşlısı, hasılı milletimizin her bir ferdiyle bayrağımızı indirtmeyecek, ezanlarımızı dindirtmeyecek, vatanımızı çiğnetmeyeceğiz. Bizleri başarılı kılacak olan, Allah'a karşı sarsılmaz imanımızdır. Vatana, ezana, bayrağa ve bağımsızlığa sevdamızdır. Yüreğimizdeki şehitlik ve gazilik arzusudur."

Erbaş ayrıca askerlerin "cihat" için Suriye'de olduğunu savundu: "Mehmetçiğimiz Peygamber Efendimizin, 'Ellerinizle, dillerinizle ve mallarınızla cihat edin' nebevi çağrısına uyarak düşmanın hayasızca akınına 'Dur' demektedir." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları savunucuları: Osman Kavala’yı bırakın

SONRAKİ HABER

Çocuk istismarı sanığı: Elbisesi açıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...