27 Şubat 2020 13:54

Eski eşi ve kardeşini öldüren Göksel Sağlam için savcı iki kez müebbet istedi

İzmir'de eski eşi Habibe Çevik ile kardeşi Fatma Akta'yı öldüren Göksel Sağlam için iki kez müebbet hapis cezası istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Çiğli'de açık cezaevinden izinli çıkarak boşandığı eşi Habibe Çevik'i ve kardeşi Fatma Akta'yı öldüren Göksel Sağlam'ın yargılandığı davada savcı sanık için iki kez müebbet hapis cezası istedi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Menemen Açık Cezaevinden izinli çıkan Göksel Sağlam'ın, boşandığı eşi Habibe Çevik'i ve kardeşi Fatma Akta’yı öldürmesine ilişkin görülen davanın üçüncü duruşması bugün Karşıyaka Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Savcı mütalaasında katil Göksel Sağlam için iki kez müebbet hapis cezası istedi. Karar duruşması 12 Mart tarihine ertelendi.

Duruşmada tutuklu sanık Göksel Sağlam ve sanık avukatı, katledilen kadınların ailesi, müşteki avukatlar hazır bulunurken, kadın örgütleri de davayı kalabalık şekilde takip etti.

Duruşmada ilk olarak maktul Habibe Çevik'in çocuklarının ifadesi alındı. SEGBİS ile ifadeleri alınan çocuklar sanık Sağlam’ın annelerini öldürmek ile tehdit ettiğini söyledi.

Çocukların ifadesi sonrası savcı mütalaasını da, iki kez kasten insan öldürmekten teşdiden müebbet, bir kez silahlı tehdit, bir kez ruhsatsız silah bulundurmadan tahrik indirimi olmaksızın cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti.

Mütalaadan sonra söz alan sanık Sağlam ise, “Pişmanım. Habibe’nin annesi Hatice’yi silahla tehdit etmedim, silah tutukluk yaptı zaten” diyerek savunmasını verdi.

Mahkeme avukatların mütalaaya savunma yapması için zaman verirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar duruşması 12 Mart tarihine ertelendi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam