26 Şubat 2020 10:15

Erdoğan’dan İdlib açıklaması: En büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu: "Talebimiz rejimin saldırılarını sona erdirip gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir."

Recep Tayyip Erdoğan

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

"Esad ile Şam yönetimiyle görüşülsün" diyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Ya sen siyaseti bilmiyorsun" dedi.

İdlib ile ilgili konuşan Erdoğan, "Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor. Gözlem kulelerimizi kuşatanlara verdiğimiz süre doluyor" ifadelerini kullandı.

AKP meclis grubu olarak başlatılan yardım kampanyasında yaklaşık 1 milyon 600 bin lira toplandığı bilgisini veren Erdoğan, buğday tartışmalarına da değindi "Yılda 20 milyon ton buğday üretiyor, 18,5 milyon ton da tüketiyoruz" dedi.

“BEN ESED İLE GÖRÜŞÜYORDUM ZATEN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Suriye’deki kavganın niye parçası oldun? İdlib’te, Libya’da ne işin var?​” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Bu katil Esed'in insafına mı bırakacağız bunları? Bana yaptığı teklife bak ya, git görüş diyor. Ya hu sen Esed'i görmediğin zaman ben onunla görüşüyordum zaten. Ama biz ona hangi teklifi yaparsak yapalım ama adam olmadığını gördük. Bunda insaf diye bir şey yok. Ya sen siyaseti bilmiyorsun, siyasetin cahilisin. Bunları tanımıyorsun. Bunlar cibilliyet fukarası” dedi.

“SAHADA AKTİF MÜDAHALE DAHİL HER YOLU DENİYORUZ”

Çatışmaların sürdüğü İdlib ile ilgili konuşan Erdoğan, “İdlib'de ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Talebimiz rejimin saldırılarını sona erdirip gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir” ifadelerini kullandı.

İdlib konusunda Rusya, Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü zirve yapılıp yapılmayacağı tartışılırken, Erdoğan’dan Rusya eleştirisi geldi: “Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor. Gözlem kulelerimizi kuşatanlara verdiğimiz süre doluyor. Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız.”

Kılıçdaroğlu’nun "Libya’da ne işimiz var" sorusunu da eleştiren Erdoğan, “Libya’da ülkemizin ne yapmaya çalıştığını anlamamış bir kişinin söyledikleri deryada damla hükmünde değildir. Gazi Mustafa Kemal'in Trablusgarp'ta ne işi vardı? Neden oralara gitti? Biz tarihimizi inkar eden değil onunla beraber geleceğe yürüyen bir siyasi partiyiz. Bugün Libya’da Türk aşiretleri var. Sınırlarımız dışında biz macera aramıyoruz. Sınırlarımızı güven altında tutmak, huzurla yaşayabilmemizi temin edebilmek için mücadele yürütüyoruz” dedi.

“YARDIM KAMPANYASINDA 1 MİLYON 600 BİN LİRA TOPLANDIK”

Elazığ ve Malatya’daki depremzedelerle ilgili konuşan Erdoğan, “Elazığ’da 19 bin 180 bin, Malatya’da 4 bin 432 yeni konut yapılması gerektiği ortaya çıktı. Şu ana kadar Elazığ’da 960, Malatya’da 678 konutun inşasına yıl sonunda teslim edilecek şekilde başlandı. Vatandaşlarımızdan risk seviyesini hemen tespit ettirip depreme dayanıksız olanları süratle dönüştürmelerini özellikle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Elazığ Malatya depreminin ardından AKP meclis grubu olarak başlattıkları yardım kampanyasında yaklaşık 1 milyon 600 bin lira toplandığını, bu paranın AFAD hesabına aktarılacağını söyledi.

“YILDA 20 MİLYON TON BUĞDAY ÜRETİYOR, 18,5 MİLYON TON DA TÜKETİYORUZ”

Bir süredir Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında süren saman, buğday tartışmalarına değinen Erdoğan, “Yılda 20 milyon ton buğday üretiyor, 18,5 milyon ton da tüketiyoruz. Buna rağmen niye buğday tüketiyoruz? Çünkü Türkiye dünyanın en önemli gıda üretici ve ihracatçılarından biridir. Tarım ürünleri ihracatımız 2002'de 3,8 milyar dolar iken 2019'da 18 milyar dolara yükselmiştir. Yani yaklaşık 5 katına çıktı. Söylenenin aksine Türkiye tarım ürünlerinde ithalatçı değil, ihracatçı bir ülkedir” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERDEKİ YOLSUZLUKLARI, TAKİP EDELİM”

CHP’li belediyeleri hedef alan Erdoğan, “Bize düşen görev CHP’li belediyelerdeki hırsızlıkları, yolsuzlukları adım adım takip edip milletimizin huzuruna çıkarmaktır. İl ve ilçe teşkilatlarımız ile belediye meclis üyelerimizin tamamı bulundukları yerde tüm güçleriyle bunun üzerine gitmelidir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Depremzedeler: Siz yapmıyorsunuz bari bırakın başkaları yardım etsin

SONRAKİ HABER

Aliağa'da bu sefer Koç Holding zehir kustu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa