25 Şubat 2020 10:54 Güncelleme: 25 Şubat 2020 11:34

Habaş işçileri sendikanın baskılara karşı varlık göstermesini bekliyor

İzmir Aliağa'da kurulu Habaş'ta patronun kıdemli işçilere dönük baskıları artarak devam ederken işçiler ise sendikanın duruma sessiz kalmasına tepkili.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Aliağa’da kurulu Habaş Demir Çelik fabrikasında kıdemli işçilerin işten atılması ile başlayan baskılar sonrası fabrika müdürü ile Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı ve Aliağa temsilciliği arasındaki toplantının detayları hala açıklanmadı.

İşçiler, dünkü görüşmenin ardından fabrika yönetiminin baskıları bugün de sürdürdüğünü ifade etti. İşçilerin iddiasına göre; yönetim, sendikadan istifa etmesini istediği işçilere kendi istekleri ile çıkış yapmasını teklif etti. Bir Habaş işçisi, müdürün kendilerine, "SGK'ya giderek kıdem tazminatınızı isteyip işten ayrılın, sizi 2-3 ay sonra tekrar işe alırız. Yoksa işten çıkarılacaksınız ve tekrar çalışamazsınız" dediğini anlattı. 

İŞÇİLERİN SENDİKAYA TEPKİSİ SÜRÜYOR

İşçiler, sendikanın duruma müdahale etmemesine ise tepkili. Sendika yöneticilerinin bu gidişe dur demesi gerektiğini ifade eden işçiler, vardiya çıkışı eylem yapılmasını istedi. Bir işçi, "Sözleşme dönemi onlar ne derse yaptık. Şimdi biz istiyoruz eylem yapmayı. Yaşananlar ve yönetimin baskısı çok ağır. Sendika arkamızda durmalı ve işten çıkarmalar durdurulmalı. Sendikalardan ses seda yok. Temsilcilerin ağzını bıçak açmıyor. Her gün servis kalkış yerinde dikilen adamlar ortada görünmüyor. Herkes eylem yapılmasını istiyor" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam