24 Şubat 2020 14:18 Güncelleme: 24 Şubat 2020 17:17

Barış akademisyeni Prof. Dr. Mehmet Zencir beraat etti

Pamukkale Üniversitesinde Halk Sağlığı Uzmanı olarak görev yaparken barış bildirisine imza attığı için ihraç edilen Prof. Dr. Mehmet Zencir beraat etti.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Pamukkale Üniversitesi'nde Halk Sağlığı Uzmanı olarak görev yaparken barış bildirisine imza attığı için ihraç edilen ve hakkında dava açılan Prof. Dr. Mehmet Zencir’in duruşması Denizli Adliyesinde görüldü.

Zencir'in hazır bulunduğu davaya meslek örgütleri, siyasi partiler, sendika ve kitle örgütleri temsilcileri de katıldı. 2017 Mayıs ayında yayınlanan 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Pamukkale Üniversitesinden ihraç edilen Dr. Mehmet Zencir hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan dava açılmıştı. 3 yıldır süren davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti Zencir'in beraatine karar verdi.

"SON SÖZÜM YİNE BARIŞ OLDU"

Mehmet Zencir Evrensel’e yaptığı açıklamada “Bizim için kıymetli olan toplumsal barış mücadelesi açısından bildirinin çok büyük katkı sunduğuydu. Ben bir vatandaş, bir doktor ve özellikle bir Halk Sağlığı Uzmanı olarak fikir üretmekle sorumluydum.

Halk Sağlıkçılar olarak çatışmaların dünyada trend haline geldiği ve toplumsal barış açısından bir önce durdurulması gerektiğini her zaman söyledik. Barış bildirgesinde de suç unsuru bir şey yoktu. İnsan haklarıyla ilgili bir bildiriydi. Birçok hak ihlalinin deşifre edildiği bir bildiriydi.  Son sözüm yine ‘Barış’ oldu. Çünkü savaş halinin Türkiye’de son bulması için Türkiye’nin bu durumla yüzleşmesi gerekiyor. Demokratik tartışma ortamlarının oluşturularak bu konuyu gündem yapmak bizlerin önündeki en temel görevlerden biri.

Bildirinin içinde yer alan toplumsal barış mücadelesi, bizler ve toplumsal barış için mücadele eden herkes için görev olarak duruyor” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam